Redmi punjač napuni telefon za pet minuta

Redmi je nedavno predstavio novu tehnologiju punjenja telefona, samo četiri mjeseca nakon što je postao prvi brend koji je ponudio brzinu punjenja snagom 200 W.

Predstavništvo kompanije Xiaomi je predstavilo telefon koji se može napuniti od 0 do 100% za manje od pet minuta, a sve su potkrijepili video snimkom.

Za testiranje je korišten modifikovani Redmi Note 12 Discovery sa 4100mAh baterijom u kontrolisanom okruženju. Tokom testiranja bilo je potrebno dva minuta i 11 sekundi da se telefon napuni do 50%, a manje od pet minuta da se napuni do 100%.

U Redmi-ju navode da je adapter malih dimenzija, a da za punjenje koristi Double GaN tehnologiju i ima više od 50 zaštita.

Prethodni rekord punjenja Redmi je postigao sa istim telefonom i punjačem od 240 W. Tada je punjenje od 0 do 100% postignuto za 9 minuta. Još uvijek nije poznato kada će na tržištu biti dostupan konkretan telefon sa ovom tehnologijom punjenja.

Najjači i najbrži punjač na tržištu do prošle godine bio je onaj koji dolazi uz Xiaomi Redmi Note 12 telefon sa snagom 210 W.

Glavna konkurencija u ovom takmičenju im je kompanija Realme sa GT3 modelom telefona koji se puni za manje od devet minuta, ali i OnePlus (Oppo), koji koristi iste punjače kao Realme.

Podsjećamo, uređaje kompanije Xiaomi možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.