X uz pomoć AI preporučuje korisnicima video sadržaj

Video-snimci su zadnjih par godina postali ključni element društvene mreže X. Sada ova društvena mreža lansira aplikaciju koja će omogućiti pregled video-sadržaja na svim uređajima.

Izvršna direktorica X-a, Linda Jakarino, najavila je dolazak “sadržaja za pametne televizore” – aplikacije koja će sadržavati algoritam za video-snimke, prateći trendove i teme uz pomoć vještačke inteligencije.

Ova aplikacija biće dostupna kako za mobilne telefone tako i za pametne televizore, te se planira da funkcioniše slično kao YouTube. Poput YouTube-a, i X će koristiti algoritam kako bi preporučio video-snimke, uzimajući u obzir vašu istoriju pretrage, preferencije drugih korisnika, kao i sadržaj samih snimaka.

X će, prema najavama, koristiti vještačku inteligenciju kako bi vam preporučio video-snimke koji su najvjerovatnije po vašem ukusu. Još jedna sličnost između X-a i YouTube-a je mogućnost prebacivanja sa TV-a na telefon i obrnuto, omogućavajući neprekidan doživljaj gledanja.

Aplikacija će podržavati i funkciju “kastinga” sa mobilnih telefona, ali tačan datum izlaska X aplikacije za video-snimke još uvijek nije objavljen. Uzbuđenje raste dok očekujemo dolazak ove nove platforme koja će obogatiti iskustvo korisnika na X-u i postati ozbiljnija konkurencija YouTube-u.