Ima li Google konkurenciju: Novi pretraživač korisnicima nudi još veću zaštitu

Kako bi korisnicima pružio još bolje alate za zaštitu privatnosti, novi preraživač DuckDuckGo predstavio je novu uslugu u paketu Privacy Pro.

Paket Privacy Pro uključivaće VPN, uslugu uklanjanja ličnih podataka i 24/7 pomoć vezano za identifikaciju krađe identiteta. Usluga će u početku biti dostupna samo u SAD-u za 9,99 USD mjesečno ili 99,99 USD za cjelogodišnju pretplatu.

Novi VPN, koji je u cjelosti stvorio DuckDuckGo, garantuje da neće čuvati nikakve korisničke podatke i pokrenutaće se direktno u DuckDuckGo aplikaciji.

Pretplatnici, takođe, mogu iskoristiti opciju uklanjanja ličnih podataka, koja će pretraživati internet stranice u potrazi za njihovim podacima, te će u slućaju pronalaska tražiti njihovo trajno uklanjanje. Aplikacija će čak nastaviti sa ovim procesom, redovito ponovo skenirajući web-mjesta kako bi smanjila rizik od ponovnog pojavljivanja podataka korisnika. Takođe, korisnici će moći da prate koje informacije o njima su uklonjene.

Pošto se krađa identiteta ne može 100 odsto spriječiti, Privacy Pro uključuje i dodatnu uslugu povratka ukradenog identiteta. DuckDuckGo se zbog ove usluge udružio sa Irisom, kompanijom koja se bavi slučajevima krađe i koja je korisnicima neprestano na raspolaganju.