TikTok pokreće aplikaciju koja će biti konkurent Instagram-u

TikTok je krenuo u osvajanje novog tržišta lansiranjem svoje nove aplikacije – TikTok Notes, koja se trenutno testira u Kanadi i Australiji. Ova nova platforma predstavlja konkurenciju Instagram-u, nudeći korisnicima mogućnost dijeljenja fotografija i tekstova na jednostavan i zabavan način.

Iako je TikTok Notes još u ranoj fazi uvođenja, očekuje se da će brzo privući pažnju korisnika svojom jedinstvenom kombinacijom funkcija. Za sada, detalji o karakteristikama i funkcijama ove aplikacije su oskudni, ali se zna da će korisnici moći da se prijave sa svojim postojećim TikTok nalozima, što olakšava prelazak na novu platformu.

Iako se još uvijek čeka na potpune informacije o TikTok Notes, snimci ekrana otkrivaju da će postovi biti organizovani u mreži od dvije kolone, omogućavajući korisnicima da istovremeno pregledaju više sadržaja. Takođe će biti moguće dijeliti više fotografija na jednoj stranici, što će korisnicima pružiti veću fleksibilnost pri kreiranju svojih objava.

Iako je za sada TikTok Notes dostupan samo u Kanadi i Australiji, očekuje se da će se proširiti i na ostatak svijeta u narednim mjesecima. S obzirom na popularnost TikToka i veliku bazu korisnika, ne sumnjamo da će TikTok Notes brzo postati omiljena destinacija za dijeljenje sadržaja. Ostaje nam samo da vidimo kako će se ova nova platforma razvijati i kako će reagovati korisnici širom svijeta.