Xiaomi predstavio 12T seriju

Xiaomi je predstavio novu seriju svojih flagship uređaja – Xiaomi 12T.

Među karakteristikama i inovacijama koje donose Xiaomi 12T i 12T Pro posebno se izdvajaju vrhunske kamere, sa opcijama koje bi zadovoljile i profesionalce.

Na 200 MP glavne kamere u Xiaomi 12T Pro ugrađen je 2xZoom senzor, ProCut i Ultra boost alati, a kamera podržava 8k video u punoj rezoluciju.

Model 12T ima trostruku kameru: primarna fotografiše na 108 MP, širokougaona 8, a makro kamera 2 mekapiksela. Ovo omogućava da se naprave kvalitetne, izoštrene fotografije u uslovima slabog osvjetljenja.

Xiaomi 12T Pro ugrađen je Snapdragon procesor, a boljim performansama i manjoj potrošnji energije doprinosi 4nm TSMC tehnologija. Memorijski paket je 12GB RAM-a plus 256 GB u skladištu. Inovativan sistem za hlađenje sprečava pregrijavanje i poboljšava energetsku efikasnost uređaja.

Čipset u modelu Xiaomi 12T nosi naziv MedaTek Dimensity 8100-Ultra, baziran je na 5nm TSMC tehnologiji. Čip je unaprijeđen GPU strukturom zbog koje je poboljšana ukupna efikasnost uređaja, ali i trošenja energije. Uz bolju keš memoriju, skladištenje i takt procesora, Xiaomi 12T radi mnogo brže.

Nova serija se, takođe, ponosi izdržljivošću baterije i brzinom punjenja. U oba uređaja 12T serije urađena je baterija od 5.000 mAh, a HyperCharge tehnologija od 120W napuni bateriju sa 19 minuta. Oko 13,5 sati biće potrebno da je potrošite. Funkcija AdapticeCharge prilagođava uređaj svakodnevnoj rutini na osnovu toga kako i koliko često punite telefon i trošite energiju.

Xiaomi 12T serija ima ekran od 6,67 inča sa CristalRes AMOLED tehnologijom, na kojem se prikazuje 68 milijardi nijansi boja u visokoj rezoluciji. Kao kod baterije, slična funkcija AdaptiveSync prilagođava osvježavanje ekrana sadržaju i navikama gledanja. Tokom čitanja teksta sistem AdaptiveReading smanjuje plavu svjetlost i odmara oči.

Dizajn telefona spada u premijum kategoriju, utisku u ruci doprinosi blago matirana i zakrivljena zadnja strana. Biće dostupni u crnoj i plavoj boji.

Uređaje kompanije Xiaomi možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije m:tel.