Ove AI funkcije stižu na telefone Samsung Galaxy 23 serije

Samsung, jedan od vodećih brendova u svijetu pametnih telefona, postavlja nove standarde unapređenja korisničkog iskustva uvodeći vještačku inteligenciju na svoje uređaje.

Kompanija je objavila da će Galaxy AI funkcionalnosti biti dostupne i na starijim modelima telefona, počevši od Galaxy S23 serije. Ovo označava važan korak u osiguravanju da korisnici imaju pristup najnovijim tehnološkim inovacijama, bez obzira na godinu proizvodnje svog uređaja.

Samsung UK je nedavno podijelio infografiku koja prikazuje sve Galaxy AI funkcije dostupne na S24 seriji telefona. Po ovom grafikonu, gotovo sve ključne opcije će biti dostupne i na starijim modelima, posebno na onima iz S23 serije. Ove funkcije uključuju unapređeni krug za pretragu, funkciju prevođenja uživo, pomoć pri fotografisanju i asistenta za bilješke, što korisnicima omogućava da iskoriste pun potencijal svojih uređaja.

Važno je napomenuti da dok osnovne Galaxy AI funkcije stižu na starije modele, isto se ne može reći i za plaćene funkcije. Međutim, postoji mogućnost da se i to promijeni u budućnosti, dok pametni telefoni postaju sve sofisticiraniji i prilagođavaju se sve većim potrebama korisnika.

Ova inicijativa kompanije Samsung ne samo da potvrđuje njen status kao lidera u industriji mobilnih uređaja, već naglašava i njen fokus na unapređenje korisničkog iskustva i prilagođavanje savremenim tehnološkim trendovima. Sa ovim potezom, Galaxy AI funkcije bi uskoro mogle postati standardni dio Samsungovog ekosistema, obuhvatajući ne samo telefone, već i druge uređaje kompanije, kao što su tableti i drugi pametni uređaji.