Upoznajte Boring Phone

Kompanije Heineken i Bodega lansirale su Boring Phone – “dosadni” telefon kojim ljude pozivaju da tokom druženja ne koriste mobilne uređaje.  

Istina, život bez mobilnih telefona danas je nezamisliv, s razlogom. Uz njih smo organizovaniji, upućeniji u društvena dešavanja, pa i bezbjedniji, jer u svakom trenutku možemo da pozovemo pomoć. Ipak, druženje tokom kojeg svako samo gleda u svoj telefon nije baš pristojno, tako da bi ovaj telefon mogao biti zanimljiv onima koji žele da provedu kvalitetno vrijeme sa prijateljima i članovima porodice.

Izvor fotografije: Heineken

Nakon provođenja istraživanja o pristupu mladih tehnologiji, Heineken i Bodega odlučili su da pokrenu novu globalnu kampanju The Boring Phone, te su predstavili ograničenu seriju “glupih telefona”, od 5.000 primjeraka, osmišljenih za usmjeravanje pažnje na stvarne veze i offline iskustva.

Ovi telefoni, koje je proizveo Human Mobile Devices, svode tehnološke funkcije na minimum, te dopuštaju samo obavljanje poziva i slanje i primanje tekstualnih poruka.

Posjeduju 2,8-inčni QVGA glavni ekran rezolucije 240×320 piksela te manji “spoljašnji” ekran od 1,77-inča. Kamera je od 0,3 MP. Boring Phone dolazi sa 128 MB interne memorije, proširive pomoću microSD kartice, a baterija je od 1.450 mAh. Telefon sa simpatičnim prozirnim kućištem podržava 3G i 4G mrežu, a za zabavu je tu legendarna igra Snake.

Ukoliko biste radije posjedovali moderan pametan telefon, koji jednostavno možete odložiti kada ste u društvu, posjetite sajt kompanije m:tel, gdje možete pronaći vrhunske uređaje i platiti ih na rate, bez kamate.