Lansiran Realme C55

Realme C55 je lansiran, a jedna od njegovih specifičnosti je to što dolazi sa Androidovom prvom “Mini Kapsulom”.

Smještena na vrhu ekrana, “Mini Kapsula” može da prikazuje tri statusa baterije (napunjeno, punjenje i prazna baterija), u tri boje – zelenoj, plavoj i crvenoj, ali i broj koraka, detalje o upotrebi podataka…

Dakle, ovaj telefon srednjeg ranga donosi potpuno novi način prikazivanja informacija na 6,72-inčnom FHD+ IPS ekranu. Efekat “Mini Kapsule“, koji selfi kameru od 8 MP pretvara u izduženi prozor u obliku pilule, je novo podešavanje Realme UI 4.0, baziranom na Androidu 13.

Realme C55 pokreće Helio G88 čipset, u kombinaciji sa 16GB RAM memorije i do 256 GB ROM-a. Moguće je i proširenje memorije do 1TB. Na zadnjoj strani ovog telefona modernog dizajna nalaze se dvije kamere, glavna od 64MP i uz crno-bijelo sočivo od 2 MP. Zahvaljujući ProLight tehnologiji telefon omogućava stvaranje vrhunskih fotografija i u uslovima slabog osvjetljenja.

Baterija je od 5000 mAh, sa podrškom za brzo punjenje do 33 W. Iz kompanije poručuju da se uređaj do 50% puni za 29 minuta, a do 100 odsto za 63 minuta.

Još jedna njegova pozitivna specifičnost je kućište sa ravnim ivicama visokim samo 7,98 mm, što ga čini najtanjim telefonom serije C. Realme C55 u crnoj i bijeloj boji, sa početnom cijenom od oko 220 evra.

Uređaje Realme možete pronaći u m:tel ponudi.