WhatsApp uvodi govorni status

Razvojni tim koji stoji iza popularne aplikacije WhatsApp ne miruje. Kako bi ljubiteljima ove mreže za razmjenu poruka olakšao njeno korištenje i učinio ga zanimljivijim odlučio je da omogući govorni status.

Naime, radi se o tome da će konzumenti usluga WhatsApp aplikacije na Androidu moći snimiti glasovnu poruku i podijeliti je kao status, umjesto klasičnog tekstualnog statusa, što do sada nije bilo moguće.

Dužina ovakvog statusa ograničena je na 30 sekundi, a ukoliko se onome koji dijeli status ne sviđa ono što je objavio sadržaj u svakom trenutku može izbrisati i pokušati sa novim. Status će moći čuti samo oni kontakti aplikacije koje osoba koja objavljuje status odabere u podešavanjima privatnosti. Takođe, i ovdje je osigurana end-to-end enkripcija, što čini da statusna glasovna poruka bude bezbjedna i zaštićena.

Vrijeme trajanja statusa ograničeno je na 24 časa, a ukoliko želi, onaj ko objavljuje glasovni status može ga i ranije izbrisati. Na ovoj opciji još uvijek se radi, ali se na screenshotu koji je objavio WABetaInfo uz opciju tekst, video, fotografija, vidi i mikrofon.

Podsjećamo, kompanija u vlasništvu Meta-e ovih dana najavljuje brojne novine vezane za unapređenje WhatsApp-a, a jedna od njih je i mogućnost slanja poruka čak i kada je internet nedostupan. Takođe, dobiće i jednu novu opciju ekskluzivnu za iOS, a radi se o dodavanju kartice za kameru u aplikaciji.