WhatsApp ima nove načine formatiranja teksta

Nova zelena nijansa koju je nedavno uveo WhatsApp nije samo estetski dodatak, već naglašava posvećenost kompanije Meta da uvijek bude korak ispred, pružajući korisnicima “svjež” i moderan način razmjene poruka.

Osim ovog ažuriranja boje, WhatsApp je nedavno lansirao čak osam novih načina formatiranja teksta, čineći razgovore još dinamičnijim i interaktivnijim.

Kreiranje strukturiranih poruka sada je lakše nego ikada. Možete koristiti bullets liste, brojčane liste, blokove teksta pod navodnicima ili čak programski “Inline code”. Sa bullets listama, jednostavno započnite rečenicu crticom “-” i ostavite razmak prije nego što počnete da kucate tekst. Za brojčane liste unosite broj, tačku i razmak prije nego što unesete tekst, na primjer, “1. “. Za navođenje teksta u bloku, koristite “>” i razmak prije teksta. Za programski “Inline code”, dodajte navodnike “`” prije i posle teksta.

Ove nove opcije pridružuju se već postojećim funkcijama kao što su boldovanje, italik, precrtavanje teksta i monospejs font, pružajući korisnicima bogatiju paletu izražavanja u WhatsApp razgovorima.

WhatsApp je oduvijek bio lider u pružanju naprednih funkcija korisnicima, a ovaj najnoviji korak u evoluciji aplikacije samo potvrđuje tu reputaciju. Sa svježim izgledom i obiljem opcija za formatiranje teksta, WhatsApp ostaje neprikosnoven kao jedna od najpopularnijih čet aplikacija na svijetu, i pruža korisnicima iskustvo koje nadmašuje očekivanja.