WhatsApp će moći da radi i kad ste offline

Kompanija  WhatsApp, na oduševljenje armije svojih korisnika, pokrenila je novu funkciju koja će im omogućiti upotrebu aplikacije i kada nemaju pristup internetu. 

Iz kompanije ističu da će nova funkcija dobro doći svima, a posebno onima u zemljama koje sistematski ometaju pristup internetu.

Zahvaljujući proxy serverima korisnicima će internet biti dostupan čak i kada ga nema ili ga neko namjerno ometa i gasi. Čelni ljudi kompanije ističu da im se ova ideja odavno dopala, ali da su krenuli u realizaciju iste tek kad su uvidjeli da se u nekim zemljama uskraćuju ljudska prava, pravo na informaciju i pravo na internet.

Oni su naveli da će kompanija poslati uputstva korisnicima kako da se putem proxy servera povežu na  mrežu, naravno, besplatno. Privatnost i bezbjednost su na prvom mjestu i to je zagarantovano.

WhatsApp poručuje korisnicima da će njihove lične poruke i dalje će biti zaštićene end-to-end enkripcijom.

“One će ostati između vas i osobe s kojom komunicirate i neće biti vidljive nikome drugom, čak ni proxy serverima, WhatsApp-u ili Meta-i”, navode iz kompanije.

Pozivaju korisnike da djeluju volonterski i da pripomognu dijeljenje proxy-ja. Time će omogućiti neometan protok informacija, a u vremenu u kojem živimo prava i blagovremena informacija, složićete se, nema cijenu.