Twitter dobija još jednu opciju

Twitter će uskoro omogućiti korisnicima da prelaze između tvitova, tema i trendova na platformi, a nova opcija biće aktivna već ovog mjeseca.

Najavljeno je de će uskoro biti omogućen prelaz (navigacija) između različitih prikaza koji sadrže preporučene i praćene tvitove, trendove, teme i još mnogo toga.

Novost je najavio Elon Musk uz objašjenje da će podrška za novu funkciju navigacije stići u januaru.

Musk je prvi put nagovijestio ovu funkciju ranije u decembru, napominjući da „glavna vremenska linija treba da omogući lak prelaz između najpopularnijih, najnovijih, trendovskih i tema koje pratite (uz lako prevlačenje u stranu)“.

Platforma već sada omogućava korisnicima da dodirom na ikonu zvjezdice u gornjem desnom uglu ekrana prelaze između vremenske linije organizovane hronološki, koja prikazuje najnovije tvitove po vremenskom redoslijedu i prilagođene vremenske linije, koja prikazuje preporučene tvitove,

Nova funkcija ide korak dalje dodavanjem novih načina prikaza, olakšavajući im pristup jednostavnim prevlačenjem (swipe).

Korisnicima će možda trebati neko vrijeme da se naviknu na funkcionalnost nove opcije.

Još uvijek nije sasvim jasno kada će tačno ova funkcija biti dostupna za sve korisnike, ali sajt The Verge smatra da je ovo samo još jedna na listi (pomalo nepotrebnih) funkcija na Twitter-u koje je Musk uveo krajem godine.

Podsjećamo, na Twitter-u je od nedavno omogućena vidljivost broja pregleda na tvitovima, „prioritetno rangiranje“ u razgovorima za Twitter Blue pretplatnike i kvadratne profilne slike za brendove.