Twiter: Mnogo više riječi u tvitovima

„Više riječi više riječi više riječi više riječi…“ Ovako je Twitter najavio mogućnost objavljivanja dužih tvitova.

Naime, korisnici koji se pretplate na Twitter Blue moći će objavljivati poruke dužine do 4000 karaktera. To je zaista velika promjena u odnosu na ograničenje koje je trenutno na snazi, a prema kojem tvit može imati 280 karaktera.

Ova novina, koja omogućava korisnicima da svoje ideje i misli izraze na sveobuhvatniji način i bez potrebe za višestrukim tvitovima, već je dostupna Blue članovima u SAD-u.

Podsjećamo, odluka platforme dolazi nakon nagovještaja Elona Muska u decembru prošle godine. Naime, nakon što ga je jedan od korisnika upitao da li će ograničenje broja karaktera za tvitove biti povećano odgovorio potvrdno. Kao potvrda da je Twitter zaista ispunio obećanje uslijedio je tvit kompanije sa porukom znatno dužom od 280 znakova čiji smo djelić prenijeli na početku ovog teksta.

Inače, korisnici ove društvene mreže već dugo su tražili da se odobri objavljivanje dužih tvitova, jer je 280 karaktera dovoljno samo za kraće poruke, zbog čega su mnogi prisiljeni da misao podijele u više kraćih objava.

Još uvijek nema informacija kada će ova mogućnost za Blue pretplatnike biti uvedena globalno, niti da li će nekada biti dostupna i onima koji nisu pretplatnici. Važno je pomenuti da za ove duge tvitove trenutno nije moguće zakazati vrijeme objave niti ih čuvati u “draftu”.