Šta trebate znati o Samsung Galaxy Z Flip 5 i Z Fold 5 telefonima

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung predstavio je nove sklopive telefone Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 kojima ponovo pomjera granice.

Oba modela donose unaprijeđeni Flex Hinge sistem šarki i brojna poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike, modele Galaxy Z Flip 4 i Z Fold 4, koji su još uvijek među najmoćnijim uređajima tog tipa na tržištu i koje u m:tel-u trenutno možete kupiti po sniženim cijenama.

Vratimo se Flip 5 i Fold 5 modelima.

Samsung Galaxy Z Flip5 posjeduje sve što treba da ima jedan od najboljih telefona današnjice. Novi Flex Window spoljašnji ekran 3,78 puta je veći od onog koji ima Z Flip 4 model, što je itekako praktično, jer omogućava lakši pristup vidžetima i mogućnost odgovaranja na poruke bez potrebe za otvaranjem telefona.

Posebno je impresivan unutrašnji ekran, od 6,7-inča, sa stopom osvježavanja od 1 Hz do 120 Hz, na kojem sve teče glatko. Besprijekoran rad obezbjeđuje Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy procesor, u kombinaciji sa 8 GB RAM-a i 256 GB ili 512 GB interne memorije, što je dovoljno za skladištenje ogromne količine podataka.

Ono što je dobro ne treba ni mijenjati, pa tako ovaj telefon ima identičan sistem kamera kakav posjeduje i prethodni model Galaxy Z Flip 4. Pomenućemo još i bateriju. Ona je kapaciteta 3700 mAh, sa podrškom za 25 W punjenje preko kabla i 15 W bežično punjenje.

Samsung Galaxy Z Fold5, takođe, ima čime da se pohvali. Kada je otvoren, Dynamic AMOLED 2X ekran dijagonale 7.6-inčna, rezolucije 2176 x 1812p i stope osvježavanja do 120 Hz, izgleda kao veliki prozor u svijet u kojem je sve savršeno.I spoljašnji ekran, od 6,2 inča, korisniku pruža vrhunski ugođaj i poboljšani multitasking, tako da sve važne zadatke možete obavljati i na njemu.

Što se tiče kamera, glavna je od 50 MP, uz koju su tu još ultraširokougaona od 12 MP te 10 MP f/2.4 3x zoom senzor. Ovaj telefon poseban je i po tome što posjeduje dvije selfi kamere, spoljašnju od 10 MP f/2.2 i unutrašnju od 4 MP f/1.8.

Procesor je Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy, a baterija kapaciteta 4400 mAh, tako da srećnici koji se odluče za kupovinu ovog modela neće morati da brinu ni o čemu.

Ukoliko i vi razmišljate o kupovini Galaxy Z Flip 5 ili Z Fold 5 telefona, podsjećamo da u m:tel-u možete da ih naručite unaprijed i uštedite do 300 KM. Ne propustite ovu sjajnu priliku.

Više informacija možete pronaći na www.mtel.ba ili dobiti pozivom na broj 0800 50 000.