Realme C33 – moderan, a povoljan

Realme C33 je još jedan pažnje vrijedan pametni telefon ovog kineskog brenda, koji se našao i u ponudi kompanije m:tel.

Moderan, a povoljan – to bi bio kratak opis ovog uređaja koji će izgledom i specifikacijama zadovoljiti potrebe prosječnog korisnika. Možemo reći da je Realme C33 telefon za svačiji džep i kada je u pitanju dizajn, ali i cijena.

Posjeduje ekran od 6,5 inča, rezolucije 720×1600, stope osvježavanja do 60 Hz i maksimalne svjetline 400 nita. Procesor je Unisoc Tiger T612, kombinovan sa 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Telefon ima mogućnost proširenja memorije pomoću microSD kartice do 256 GB.

Realme C33 na zadnjoj strani ima dvostruki sistem kamera, sa glavnim senzorom od 50 MP, zahvaljujući kojem je moguće snimiti kvalitetne fotografije i video snimke. Selfi kamera je od 5 MP.

Za dugotrajno korištenje bez potrebe za punjenjem telefona pobrinuće se velika baterija od 5000 mAh, sa podrškom za punjenje od 10 W. Od ostalih karakteristika pomenućemo još senzor otiska prsta u bočnom ključu, Dual SIM, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC… Operativni sistem je Android 12, sa korisničkim interfejsom Realme UI S.

Sve u svemu, radi se o jako atraktivnom telefonu koji u kompaniji m:tel možete kupiti i na rate, što je dodatno olakšanje.

Više informacija o ovom, ali i drugim uređajima, možete pronaći na www.mtel.ba.