Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar TV, Južni vetar na granici, u 19.50 (pozicija kanala 300)

Nakon kupovine zemljišta na planiranoj trasi gasovoda “Južni tok” za snabdjevanje Zapadne Evrope ruskim gasom Maraš pokuša da spasi sebe i svoju ekipu ucjenjujući državu. Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi, zajedno sa svojom porodicom i ekipom, preživio rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo.

Utorak, Cinemax, Jezero Falcon u 22.00 (pozicija kanala 353)

Bastien i Kloi provode ljetnji raspust sa svojim porodicama na jezeru u Kvebeku. Stidljivi trinaestogodišnji Bastien i njegova porodica odsjedaju u kućici na jezeru, gdje Bastien upoznaje odvažnu šesnaestogodišnju Kloi. Ona je ljubiteljka folklora i lokalnih legendi i govori Bastienu da duh opseda obližnje jezero. Uprkos jazu u godinama, dvoje tinejdžera stvaraju čvrstu vezu. Kako je spreman da prevaziđe svoje najgore strahove da bi zaslužio mjesto u Kloinom srcu, raspust postaje buran ključni trenutak za dječaka.

Srijeda, HBO, Boja purpura u 20.02 (pozicija kanala 350)

Warner Bros Pictures poziva vas da iskusite izvanredno sestrinstvo triju žena koje dijele neraskidivu vezu u filmu Boja purpura. Ovo hrabro novo viđenje omiljenog klasika režirao je Blitz Bazawule (“Black Is King”, “The Burial of Kojo”), a producirali su ga Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders i Quincy Jones.

Četvrtak, DOX TV, Dekodiranje tijela u 21.50 (pozicija kanala 405)

Saudijska Arabija je u svijetu poznata po svom bogatstvu, strogoj vjeri i diktaturi, ali dok krunisani princ Muhamed bin Salman objavljuje da želi reforme, svijet ostaje u šoku nakon ubistva novinara Kašogija. Pratimo razvoj događaja iznutra, kroz oči samih žitelja.

Petak, HBO 2, Glavni vrtlar u 20.25 (pozicija kanala 351)

Glavni vrtlar priča je o vrtlaru (Joel Edgerton) čiji naizgled miran život remeti neobičan zahtjev njegove poslodavke (Sigourney Weaver). Kako bi zaštitio ono što mu je važno, Narvel Roth moraće pribjeći nasilju koje je ostavio iza sebe i suočiti se s prošlošću obilježenom godinama krvi i bijesa.