Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili neke od sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, HBO, Sarah Silverman: Neko koga volite u 22.35 (pozicija kanala 350)

Emmyjem nagrađena komičarka, glumica, spisateljica i producentkinja Sarah Silverman vraća se sa svojim prvim HBO specijalom nakon hvaljenog „Sarah Silverman: Mi smo čudo“ iz 2013. Ovaj specijal snimljen je u pozorištu Wilbur u Bostonu, i ako volite oštre i višedimenzionalne šale, ovo je nešto što će vam se svidjeti. Doduše, ovaj stendup je nešto staloženiji od onog na šta smo od Sarah navikli, jer se zadržala na ismijavanju glavnih meta, dok je preskočila ismijavanje marginalnih grupa.

Utorak, Cinemax, Priča iz Montane u 20.00 (pozicija kanala 353)

Još jedna premijera koju preporučujemo. Od hvaljenih scenarista/redatelja Scotta McGeheeja i Davida Siegela („Šta Maisie zna“, „Ljubav bez izlaza“) dolazi neo-vestern iza kojeg se krije emocionalni potres. Otuđeni brat i sestra (Haley Lu Richardson, Owen Teague) vraćaju se kući na prostrani ranč koji su nekad poznavali i voljeli, suočavajući se s dubokim i gorkim porodičnim naslijeđem u mitskom američkom okruženju.

Srijeda, Cinemax 2, Sigurno mjesto u 20.30 (pozicija kanala 354)

Traumatični događaj – iznenadni pokušaj samoubistva – stvara jaz u svakodnevnom životu tročlane porodice. Životi im se iz temelja mijenjaju, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima drugima. Radnja je ograničena na najakutnije, kratko vremensko razdoblje i situaciju koja se svodi na najvažniju stvar – spas voljene osobe. Film je nastao na temelju ličnog iskustva reditelja, koji ujedno igra i glavnu ulogu.

Četvrtak, HBO 3, Pozovi Jane u 22.40 (pozicija kanala 352)

Kad je trudnoća dovede do stanja opasnog za život, Joy nailazi na grupu zvanu “Janes” koja joj spasi život i, na njeno veliko iznenađenje, pruži joj osjećaj svrhe. Joy počinje potajno odlaziti u njihovu sigurnu kuću i tako započinje svoj aktivistički život. Film “Nazovi Jane” temelji se na istinitoj priči o “Janes”, tajnoj organizaciji žena koje su se 1960-ih okupile u Čikagu kako bi gotovo 12 hiljada žena i djevojaka potajno omogućile siguran pobačaj.

Petak, Superstar, Zaštitnik u 22.05 (pozicija kanala 300)

Uz granicu Amerike i Meksika u Arizoni, Jim Hanson (Liam Neeson) rančer i veteran Vijetnamskog rata živi teško. Žena mu je nedavno preminula od raka, a ranč finansijski stoji vrlo loše i banka mu prijeti oduzimanjem. Život mu se naglo mijenja nakon susreta s ilegalnim imigrantima, majkom i sinom, koji prelaze granicu Amerike i Meksika preko njegovog zemljišta, bježeći od narko kartela.