Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih serija, preko dokumentarnih serijala do blokbaster filmova, i ove nedjelje izdvojili smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, HBO, Aquaman i izgubljeno kraljevstvo u 18.57 (pozicija kanala 350)

Nakon što nije Aquamana uspio pobijediti prvi put, Black Manta, i dalje vođen potrebom za osvetom, neće se zaustaviti ni pred čim dok jednom zauvijek ne savlada Aquamana. Ovaj put Black Manta je snažniji nego ikad prije, koristeći moć mitskog crnog trozupca koji oslobađa drevnu i zlu silu. Kako bi ga pobijedio, Aquaman će se obratiti svom bratu Ormu, bivšem kralju Atlantide, kako bi sklopili zahtjevan savez.

Utorak, Cinemax, Čudaci na slobodi u 20.00 (pozicija kanala 353)

Godina je 1943. Rim bombarduju i nacisti i saveznici. Četvoro prijatelja rade u cirkusu kojim upravlja Izrael. On je šef, međutim, svima njima više izgleda kao očinska figura. Dok traži izlaz da pobjegne što dalje od sukoba, Izrael misteriozno nestaje, ostavljajući četvero prijatelja same, bez perspektive. Matilde, Cencio, Fulvio i Mario iznenada ostaju sami, a cirkus je jedino što su imali i što ih podsjeća na sigurnost i porodicu. Nakon što su Izrael i cirkuski šator nestali, oni su samo nakaze, lišeni bilo kakvog životnog cilja i zaglavljeni u Vječnom Gradu koji pada pod udarima bombi.

Srijeda, DOX TV, Velike inženjerske greške u 20.10 (pozicija kanala 405)

Ljudi se bave gradnjom duže od 10.000 godina, pa ipak, svake godine slušamo nove priče o graditeljskim greškama iz cijelog svijeta. U petoj sezoni, između ostalih priča iz cijelog svijeta, istražujemo šta je uzrok pada ogromnog krana u Njujorku i ispitujemo obrušavanje skela na gradilištu mosta u Španiji. U međuvremenu, u Australiji, eksplozivi ne uspijevaju da sruše veliki silos; a šta je uzrok velikog pada mosta u austrijskoj prijestonici Beču? Od nebodera u Mančesteru u Britaniji pa sve do građevine koja je potonula u Berlinu, otkrivamo inženjerske greške koje su dovele do haosa.

Četvrtak, FOX, Izgubljeni u 20.00 (pozicija kanala 305)

Nakon niza misterioznih okolnosti, avion koji leti iz Sidneja u Los Anđeles pada na napušteno ostrvo u Južnom Pacifiku. 48 putnika uspijeva preživjeti nesreću. Šanse da ih neko pronađe i spasi su minimalne. Preživjeli se moraju pomiriti sa tim, ali i suočiti sa nizom izazova koji ih čekaju na ostrvu te se trude naučiti živjeti na tom neobičnom mjestu. Ostvro je vrlo misteriozno jer se na njemu nalaze polarni medvjedi, napuštene istraživačke stanice, 200 godina star brod, poziv u pomoć koji se vrti u krug 16 godina, i još mnogo toga…

Petak, HBO 2, Prelomilo se u četrdesetima u 20.27 (pozicija kanala 351)

Paul Rudd i Leslie Mann su bračni par s dvoje djece, rade, bore se s bračnim problemima, poslom i svakodnevnim obvezama. Godine idu i bliže se četrdesete… kriza srednjih godina? Kako se nose s njom ne propustite pogledati, zabava je zagarantovana!