Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih serija do kultnih filmova, i ove nedjelje izdvojili smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Cinemax, Sanjam električne snove u 20:00 (pozicija kanala 353)

Eva je svojeglava, nemirna 16-godišnjakinja koja živi s majkom, mlađom sestrom i njihovom mačkom, ali se očajnički želi preseliti kod oca. Držeći se uz njega dok on proživljava drugi pubertet, ona balansira između nježnosti i osjetljivosti tinejdžerskog života i nemilosrdnosti svijeta odraslih. Okupan slikama bogate teksture i natopljen sirovom osjetljivošću, ovaj film zahvata tanku granicu između ljubavi i mržnje, u svijetu u kojem se agresija i bijes isprepliću s vrtoglavicom ženskog seksualnog buđenja.

Utorak, HBO, Stari u 18:11 (pozicija kanala 350)

M.Night Shyamalan donosi triler s impresivnom glumačkom postavom koja uključuje Gaela Garcíju Bernala, Rufusa Sewella, Thomasin McKenzie i Alexa Wolffa. Porodica na tropskom odmoru otkriva da osamljena plaža na kojoj se opuštaju misteriozno uzrokuje ubrzano starenje, smanjujući im životni vijek na jedan dan.

Četvrtak, DOX TV, Dešifrovanje Indije u 19:15 (pozicija kanala 405)

Nagrađivani novinar i pisac Andžan Sundaram vraća se iz ratom razorene Afrike i preusmjerava svoj pogled na Indiju. On obilazi sve ćoškove zemlje kako bi razložio sporna pitanja kao vješt detonator bombu. Svaka epizoda “Dešifrovanja Indije” posvećena je jednoj složenoj temi koju Andžan istražuje ulazeći u svijet duhovnih gurua, svetih krava, patrijarhata, pa čak i indijskog identiteta. Koristeći se svojom analitičkom moći, oštrom poput skalpela, i razoružavajućeg humora, Andžan je riješen da dođe do istine i dešifruje misli, osjećanja i izraz svoje zemlje.

Petak, HBO 2, Djevojka na lošem glasu u 20.45 (pozicija kanala 351)

Neiskusna srednjoškolka Olive osjeća se nevidljivo u svojoj srednjoj školi. Tokom vikenda provedenog s prijateljicom Rhiannonom i njenom porodicom, Olive joj slaže o sastanku s nepostojećim studentom. Sljedećeg ponedjeljka Rhiannon odlazi s Olive u toalet kako bi saznala kako je prošao sastanak, a Olive joj kaže da je izgubila nevinost. Kolegica načuje njihov razgovor i proširi glasine o Oliveinu promiskuitetu. Situacija počne da se odvija onako kako je Olive željela, ali ubrzo počinje da gubi kontrolu nad događajima, i mora popravljati štetu.

Subota, Superstar, V efekat u 20:00 (pozicija kanala 300)

Moderno pozorište se priprema za premijeru dugo očekivane predstave koja je sredinom 1980-ih imala ogroman uspjeh. Međutim, kako cijeli ansambl željno iščekuje veliku noć, počinju da dobijaju anonimne prijetnje. Da bi se slučaj riješio, istragu počinje Svetlana Sorga, iskusni inspektor PU Beograd. U noći premijere, poznati glumac umire na sceni dok je u okviru predstave izvodio scenu samoubistva. Dok inspektorka Sorga dublje ulazi u slučaj, postaje i zaintrigirana i zastrašena čudnim svijetom skrivenim iza zavjesa pozorišta. Uprkos izazovima sa kojima se suočava, Sorga je odlučna da otkrije istinu i utvrdi da li je glumčeva smrt bila nesrećna nesreća, samoubistvo ili ubistvo.