Novi Samsung Galaxy Book donijeće dodatne softverske funkcije

Kompanija Samsung početak ove godine obilježiće lansiranjem novih pametnih uređaja, prije svega Galaxy S23 serije, ali i novih Galaxy Book laptopa, o kojima se posljednjih dana dosta govori.

Očekuje se da će južnokorejski tehnološki gigant novitete predstaviti na Galaxy Unpacked eventu 1. februara.

Što se tiče laptopa Galaxy Book 3, prema informacijama koje cure iz kompanije, biće to vrhunski uređaji, sa poboljšanim specifikacijama u odnosu na prethodnike. Nažalost, nije poznato mnogo detalja, ali velika je vjerovatnoća da će Galaxy Book 3 biti izrađeni na bazi Intel mobilne platforme, sa Core procesorima 13. generacije.

Kako navodi Sammobile.com, očekuje se da će posjedovati Super AMOLED ekran sa visokom frekvencijom osvježavanja, te da će neki modeli imati ugrađenu S Pen olovku, dok bi drugi mogli raspolagati jačom verzijom GPU. Takođe, novi Samsung Galaxy Book doneće neke dodatne softverske funkcije koje će omogućiti bolje iskustvo korištenja u kombinaciji sa pametnim telefonima.

Podsjećamo, Samsung je laptope posljednji put predstavio na događaju Galaxy Unpacked iz 2021. godine, gdje je predstavio modele Galaxy Book, Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360. Očekuje se da će na Galaxy Unpacked eventu biti predstavljen i novi OneUI 5.1 interfejs.

Nema sumnje da će u narednim danima procuriti još informacija o svim tim novitetima, ali svakako će kompanija dosta toga ostaviti u tajnosti do 1. februara, kako bi imala čime ponovo impresionirati svijet.

Podsjećamo, vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.