Nearby Share za Windows dostupan svim Android korisnicima

Google je nedavno najavio da će dodati mogućnost Nearby Share funkcije za Windows operativni sistem za sve korisnike širom svijeta. Ova funkcija omogućava korisnicima da lako i brzo dijele fajlove između svojih uređaja.

Jedna od ključnih briga korisnika je pitanje privatnosti. Međutim, Google je istakao da su svi transferi fajlova preko Nearby Share funkcije potpuno sigurni. Svi transferi imaju end-to-end enkripciju, što znači da su podaci šifrovani tokom cijelog procesa prenosa. Ovo pruža dodatnu zaštitu korisnicima koji su zabrinuti za svoju privatnost.

Dodatno, korisnici imaju potpunu kontrolu nad time kako njihovi uređaji komuniciraju i kome su vidljivi. Mogu da biraju sa kojim uređajima žele da dijele fajlove i mogu da podešavaju postavke vidljivosti. Na taj način korisnici imaju potpunu autonomiju nad dijeljenjem svojih fajlova.

Važno je napomenuti da će Nearby Share za Windows raditi samo na uređajima na kojima je Nearby Share opcija uključena. Takođe, uređaji moraju biti u blizini jedan drugog i otključani, a korisnici trebaju biti prijavljeni na svoj Google nalog kako bi iskoristili ovu funkciju, a potreban je Windows 10 ili noviji operativni sistem.

Dodavanje Nearby Share funkcionalnosti za Windows operativni sistem pruža korisnicima još jednostavniji način za deljenje fajlova između svojih uređaja. Uz obezbjeđenu enkripciju i kontrolu nad vidljivošću, ova funkcija može biti korisna i praktična opcija za mnoge korisnike. Androidi sada konačno imaju opciju nalik na Apple AirDrop, koja je izuzetno popularna za prebacivanje fajlova između iPhone i MacBook uređaja.

Nearby Share dostupan je svim Android korisnicima širom svijeta (izuzev Sjeverne Koreje, Kube, Sirije i Irana).