Novi Sony-jev model PS5 je lakši i ne treba mu odvijač

Najnoviji model PS5 je predstavljen u novembru prošle godine, a Sony nam sada donosi i neke novine.  

Najnovija Sony-jeva konzola Play Station 5 je osvojila sve ljubitelje gaminga još u novembru prošle godine. PS5 sadrži specijalizovani SSD, prilagođeni AMD GPU sa ray tracing opcijom što znači da je prilagođen za većinu Play Station 4 i Play Station VR igara.

Press Start, specijalizovani tehnološki sajt iz Australije, najavio je sada lansiranje novog PS5 modela u ovoj zemlji.

Ono što je novina je da unaprijeđeni model sada ne traži korištenje odvijača! Sony je navodno zamijenio bazu kućišta sa novim gripom na vrhu koji se lako može pričvrstiti rukom.

Još jedna izmjena je i težina ovog uređaja, koji su sada za 300 grama lakši od prethodne serije, ali se ne zna šta je donijelo ovo olakšanje.

Čini se da će ove izmijenjene verzije biti distribuisane na svjetskom nivou u talasima – novi model je prvo primjećen u Japanu, a sada i Australiji.

Sony još uvijek nije izdao zvanična saopštenja o ovim novinama, pa nam preostaje samo čekati na podatak o tome kada možemo pronaći novu verziju PS5 na evropskom tržištu.

Ono što ne treba zaboraviti je i to da je Sony najavio update postojećeg softwera koji je trenutno dosutpan samo beta testerima. Kako se spekuliše, ono što bi moglo biti novina je unaprijeđen UI dashboard-a i podržan 3D zvuk za ugrađene TV zvučnike.