Ova superjahta može provesti četiri dana pod vodom

Jahta Nautilus, koju je dizajnirala kompanija U-Boat Wors, može da funkcioniše i kao podmornica.

Ovaj projekat, koji je predstavljen na sajmu jahti u Monaku, privukao je veliku pažnju.

Iako zvuči potpuno nevjerovatno, ova jahta, teška 1.250 tona, moći će zaroniti do dubine od 200 metara ispod površine i ostati pod vodom do četiri dana. Dizel-električni Nautilus moći će krstariti brzinom od devet čvorova na površini i četiri čvora pod vodom.

Kada funkcioniše kao superjahta, Nautilus će imati ogromnu palubu za sunčanje sa bazenom sa slatkom vodom, barom i prostorom za sjedenje. S druge strane, kada se transformiše u podmornicu, prostor za zabavu na otvorenom će se povući prije nego što sklizne pod vodu.

U unutrašnjosti jahte nalaziće se trpezarija i dnevni boravak od 50 metara kvadratnih, okruženi masivnim prozorima. Zapravo, svaki prozor je prečnika blizu četiri metra, čime omogućava nevjerovatne poglede pod vodom. Jahta će imati glavnu spavaću sobu, četiri sobe za goste i spavaće sobe za do šest članova posade.

U-Boat Worx navodi da će početna cijena Nautilusa, čija je dužina 37,5 metara, iznositi 25 miliona dolara.

“Ako more postane previše uzburkano, jednostavno zaronite i nastavite svoje putovanje udobno i bezbjedno”, naveo je predsjednik i osnivač U-Boat Worx-a Bert Houtman.