Xiaomi 13 Lite će imati dvostruku prednju kameru

Premijera novih uređaja iz Xiaomi 13 serije trebalo bi da se dogodi na sajmu MWC u Barseloni.

Telefoni Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni su u decembru u Kini, a dok je prikazani model Xiaomi Civi 2 ustvari Xiaomi 13 Lite samo za tržište van Kine.

Fotografije Xiaomi-a 13 Lite procurile su nedavno na internet i bili smo u prilici da vidimo njegov dizajn.

Poznate specifikacije modela Xiaomi Civi 2 ukazuju da će Xiaomi 13 Lite imati blago zakrivljeni 6,55-inčni FHD+ AMOLED ekran sa frekvencijom osvježavanja od 120 Hz. Ekran ima prikaz boja od 10-bita sa regulisanjem zatamnjenja slike (PWM) frekvencije 1920 Hz, a osvijetljenost jačine 1.000 nita i podršku za Dolby Vision doživljaj.

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 procesor, a telefon ima MIUI 13 korisnički interfejs. Xiaomi prodaje Civi 2 sa najjačom verzijom od 12 GB LPDDDR4X radne memorije i do 256 GB UFS 2.2 interne memorije, prenosi Gizmo China.

Najznačajnija promjena je dvostruka prednja kamera, sa senzorima rezolucije od 32 megapiksela. Kamera na zadnjoj strani telefona ima glavni senzor od 50 MP, ultra širokougaoni objektiv sa senzorom od 20 MP i makro kamerom rezolucije 2 MP.

Nova funkcionalnost Xiaomi-a 13 Lite je funkcija Ambient Portrait Video, a ikustvo snimanja portreta kamerom telefona podignuto je na viši nivo jer je unaprijeđena 3D video tehnologija koja bilježi 316 tačaka na licu uz “bokeh” efekat koji čini da pozadina bude zamagljena, a fokus ostane na subjektu.

Jedna od procurjelih fotografija sa Twitter-a otkriva da će se Xiaomi 13 pojaviti u crnoj verziji, a pretpostavka je da će na globalnom tržištu biti dostupni uređaji plave i ružičaste boje. Uz njega dolazi punjač snage 67W, zajedno sa USB-C kablom i zaštitnom futrolom.

Podsjećamo, serija Redmi Note postala je jedna od najprodavanijih na tržištu, a zahvaljujući njoj Xiaomi je dospio na treće mjesto u oblasti isporuka telefona na globalnom nivou.