Twitter ukida mogućnost besplatne promocije drugih mreža

Twitter je društvena mreža koja posljednjih mjeseci doživljava najveće “potrese”, što osjete i korisnici. Novine se nižu iz dana u dan, a jedna od njih je i ta da se ukida mogućnost besplatne promocije drugih mreža.

“Shvatamo da su mnogi naši korisnici aktivni na drugim društvenim medijima. Ipak, više nećemo dozvoliti besplatnu promociju određenih društvenih medija na Twitter-u”, naveli su iz kompanije nakon reakcija korisnika koji su kažnjeni zbog kršenja novog pravila i prije njegovog zvaničnog uvođenja. Jedna od njih je i Taylor Lorenz, novinarka Washington Post-a, koja je svoje iskustvo podijelila javno.

Kompanija je potvrdila da će svi nalozi koji koriste imena konkurentskih kompanija, čiji je cilj promovisanje drugih velikih platformi društvenih medija, ili se povezuju sa njima, biti isključeni.

Mediji prenose da je Twitter već blokirao one koji su dijelili neke poveznice na Mastodon. Podsjećamo, nakon dolaska Muska na Twitter i uvođenja novih pravila mnogi korisnici su se “preselili” na Mastodon, tako da na neki način i ne čudi ovaj potez Twitter-a.

Novo pravilo, pored Mastodon-a, odnosi se i na Facebook, Instagram, Truth Social, Tribel, Nostr i Post, navode iz Twitter-a. Dodaju da objavljivanje sadržaja sa drugih stranica neće biti zabranjeno.