Reddit lansira video feed nalik TikTok-u

Koristite li Reddit na iOS uređaju? Možda ste već primijetili ovu novinu – Reddit je lansirao video feed

Reddit lansira video feed koji dosta podsjeća na TikTok. Nalazi se odmah pored ikonice za pretragu. Međutim, zasad je dostupan samo korisnicima iOS uređaja.

Ovaj feed radi na principu prikupljanja videa iz sabredita koje pratite. Sve ih okuplja na jednom mjestu, zajedno sa dodatnim sadržajem koji vam sâm preporučuje. Ipak, nije sasvim jasno kako tačno radi algoritam koji bira preporuke.

Unutar ovog dijela aplikacije videe pregledate slično kao na TikTok-u, s tim što imate mogućnosti za ocjenjivanje, komentarisanje, „nagrađivanje“ i dijeljenje.

Ova izmjena u plasiranju sadržaja dolazi nakon što je Reddit kupio Dubsmash, aplikaciju koja je u potpunosti usmjerena na kreiranje videa.

Očekuje se da će, upravo zbog toga, Reddit u budućnosti ponuditi i alate za kreiranje videa.

Na pitanje zašto Reddit lansira video feed,  predstavnik ove društvene mreže je izjavio: „Naša misija je da svima na svijetu omogućimo da postanu dio jedne zajednice, a s obzirom na to, misija Reddit-ovog video-tima jeste da poveže ljude u zajednicu putem videa“.

Nije isključeno da ćemo već ove godine istu funkciju dobiti i na Android uređajima. Druge društvene mreže su već odavno inkorporirale ovu opciju.