Grupe na WhatsApp-u moći će da imaju više od 1.000 članova

WhatsApp će omogućiti da grupe na ovoj aplikaciji uskoro imaju dvostruko veći broj članova nego do sada.

Od juna ove godine grupa na WhatsApp-u mogla je brojati maksimalno 512 članova, a sada rade na tome da omoguće učlanjenje 1.024.

Ovu mogućnost će dobiti svi korisnici koji isprobavaju beta verziju za iOS ili Android. Ipak, i oni koji nisu uključeni u beta testiranje za nekoliko mjeseci mogli bi imati ovu mogućnost na aplikaciji.

Ako želite da provjerite da li je ova funkcija dostupna za vaš WhatsApp nalog, samo pokušajte da napravite grupu ili da dodate nove učesnike u postojeću: u tom odjeljku možete vidjeti koje je ograničenje konfigurisano za vaš nalog.

WhatsApp takođe razvija nove alate kako bi administratorima dao veću kontrolu nad većim grupama u budućnosti, kao što je administriranje liste učesnika na čekanju i sistem odobravanja.

WhatsApp je početkom oktobra najavio da uvodi još jednu korisnu funkciju za poslovne naloge: WhatsApp Premium.

Zahvaljujući ovoj mogućnosti, preduzeća mogu da iskoriste neke napredne funkcije na bolji način da dođu do klijenata i koriste poboljšanja prilikom povezivanja novih uređaja.

WhatsApp Premium je dostupan za određene poslovne naloge, a može se aktivirati otvaranjem menija podešavanja: ako ovdje postoji novi odjeljak pod nazivom WhatsApp Premium, to znači da poslovni nalog ispunjava uslove da se pridruži opciji.

Kada se nalog pridruži WhatsApp Premium-u biće aktiviran sistem plaćanja određene pretplate koja se može razlikovati u zavisnosti od zemlje.