Instagram Story dobija nova poboljšanja

Navikli smo da Instagram na mjesečnom nivou isprobava ili unapređuje opcije na aplikaciji, a najnovija se odnosi na najpopularnije aktivnosti.

Naime, Instagram će sada omogućiti da se bez prekidanja pokreću story-ji veće dužine. Riječ je o onima dužine do 60 sekundi koji nakon objave više neće biti podijeljeni u segmente.

Novitet je bio u testnoj fazi krajem 2021. godine, a njegova implementacija je počela u proteklom periodu i dostupan je korisnicima širom svijeta.

“Neprestano radimo da tome da poboljšamo iskustva sa story sadržajem. Sada će korisnici moći kreirati i reprodukovati priče u trajanju do 60 sekundi bez njihovog prekida”, istakli su iz Instagram-a.

Podsjećamo, do sada je u slučaju story-ja te dužine sadržaj objavljivan u isječcima od 15 sekundi.

Instagram je u posljednje vrijeme pokušavao da poboljša i unaprijedi funkcije prilikom objave kraćih video sadražaja. Omogućeni su produženi Reels-i do 90 sekundi, a video snimci kraći od 15 minuta se automatski pretvaraju u Reels.

Početkom septembra objavljeno je da Instagram radi na tome da uvede mogućnost za obilježavanje sadržaja koji korisnike ne interesuje. Nešto kasnije najavljeno je da će repost, opcija koja omogućava brzo dijeljenje sadržaja drugih stranica i profila, uskoro biti dostupna i na Instagram-u.

Osim toga, timovi rade na dvije nove funkcije koje će zaštititi najmlađe korisnike mreže.