Twitter testira novu važnu opciju

Twitter radi na tome da spriječi zloupotrebe mogućnosti pominjanja korisnika.

Kako navodi istraživač Jane Manchung Wong, ova kompanija testira mogućnost pomoću koje će korisnik moći potpuno blokirati @mentions, ili tu mogućnost ograničiti samo za krug ljudi koji ga prate.

Podsjećamo, na toj društvenoj mreži moguće je doći do svakog korisnika brzim @mention (pominjanjem) njegovog korisničkog imena, što je i dobro i loše. Dobro je jer omogućava komunikaciju i povezivanje korisnika, a loše jer se to nerijetko zloupotrebljava. Zbog toga su i sami korisnici priželjkivali alat kojim bi se ta mogućnost mogla ograničiti ili ukinuti.

Jedan od zvaničnika kompanije već je ranije najavio da se bave tim “problemom”, ali je ta objava kasnije obrisana. Čini se da je ova opcija sada ipak došla na red.

Podsjećamo, kompanija neprestano radi na uvođenju novih funkcija. Prošlog mjeseca Twitter Support otkrio je da Android aplikacija Twitter-a uskoro dobija mogućnost dijeljenja tvitova direktno na Instagram ili Snapchat, koju iOS verzija ima već neko vrijeme i koja se dopala korisnicima.

Takođe, Twitter je uveo jednu veoma važnu opciju – edit tweet, kako bi korisnici mogli da isprave greške u tvitovima. Pominjali smo da će i podcasti biti uvedeni pod redizajniranim Spaces tabom, što je, takođe, pozitivno.