Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje za sve generacije iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, 24 Kitchen,  Kuhar van dužnosti u 19.00 (pozicija kanala 505)

U prvoj epizodi kuhar Mark fokusira se na neke od klasika: špageti carbonara i kolač od mrkve. Mark podučava neke vještine s nožem koje će vam trebati. Na kraju, njegovo viđenje pastirske pite s mljevenim graškom, limunom i feta sirom.

Utorak, HBO, Stargirl u 19.15 (pozicija kanala 350)

Stargirl prati srednjoškolku Courtney Whitmore, dok nadahnjuje neočekivanu grupu mladih junaka da zaustave zlikovce iz prošlosti. Serija daje novi pogled na Stargirl i prvi tim superheroja, Američko društvo pravde. Od originalnog tvorca i pisca stripova Geffa Johnsa, nova serija DC Universe-a prati srednjoškolku nakon što joj se majka preuda za Pata Dugana (Luke Wilson). Stargirl je s ljubavlju nadahnuta Johnsovom pokojnom sestrom koja je poginula u avionskoj nesreći.

Srijeda, FOX, Krv i blago u 22.00 (pozicija kanala 305)

Danny McNamara bivši je agent FBI-ja specijalizovan za ukradene umjetnine i antikvitete dok je Lexi Vaziri snalažljiva kradljivica umjetnina, koju progoni tragični gubitak oca za kojeg krivi Dannyja. Oni zajedno čine tim koji se udružuje kako bi uhvatili nemilosrdnog teroristu. Nakon što je napustio FBI, Danny McNamara odlučio je iskoristiti svoje znanje o umjetnosti i antikvitetima kao advokat specijalizovan za ukradene umjetnine. Kada terorista Karim Farouk (Oded Fehr) otme njegovu mentorku  Annu Castillo (Alicia Coppola) na nalazištu grobnice Kleopatre i Marka Antonija i pobjegne s neprocjenjivim artefaktom, Dannyju ne preostaje ništa drugo nego obratiti se snalažljivoj kradljivici umjetnina Lexi Vazari s kojom dijeli mračnu prošlost. Ne sluteći kako u pozadini djeluju misteriozne sile tajnog Bratstva Serapisa, Danny i Lexi jure ulicama najljepših evropskih i svjetskih gradova kako bi zaustavili terorističku prijetnju.

Petak, Prva TV, Popadija u 22.00 (pozicija kanala 005)

Desa (Nina Seničar) i Milan (Dejan Bućin) upoznali su se tokom Milanovih studija teologije u Beogradu. Njihova veza je veoma brzo dovela i do braka, nakon čega je Milan postao pop sa parohijom u jednom malom selu. Desi se ideja da Njujork i Los Anđeles, gdje je bila model, zamijeni za selo nimalo ne dopada, ali ipak sa suprugom stiže u parohiju. Pop i popadija zainteresovaće seljane, posebno suprugu bivšeg sveštenika koji je zbog bolesti poslat u penziju. Serija prati odnose novih i starih stanovnika i njihove dogodovštine. Spoj je modernog i tradicionalnog, ispunjena duhovitošću i specifičnim karakterima.

Nedjelja, Minimax, Asterix u Britaniji u 13.05 (pozicija kanala 204)

Britanci imaju običaj piti vruću vodu vikendom te se ne žele boriti u to vrijeme. Zbog tog rituala uspjeli su izgubiti veliki dio ostrva od Rimljana. Ipak, jedno malo selo u Galiji ostalo je neosvojeno te Britanci šalju vjernog Antiklimaxa u Galiju po čarobni napitak koji bi im trebao pomoći. Druid je napravio cijelu bačvu napitka za Britaniju te je zadužio Asterixa i Obelixa da otprate Antiklimaxa do njegovog sela. Međutim, kada stignu u Britaniju Rimljani im uspiju oduzeti bačvu čarobnog napitka.