Na Dan planete Zemlje pogledajte dokumentarni film „Ispod površine: Borba za korale“

22. aprila u okviru m:tel IPTV-ja na Discovery kanalu

Red Sea Global i Warner Bros. Discovery udružili su snage kako bi donijeli upečatljivu priču koja naglašava vitalan značaj borbe protiv uticaja klimatskih promjena na koralne grebene. Ova saradnja je predstavljena u novom filmu „Ispod površine: Borba za korale“, koji će biti prikazan na Discovery kanalu na Dan planete Zemlje, 22. aprila, u 19 časova.

Red Sea Global je razvojni tim koji brine o destinacijama regenerativnog turizma Crvenog mora i Amala. Cilj im je da pokažu kako je očuvanje životne sredine ključno za razvoj turizma. Dio toga je i razvijanje globalne svijesti o vitalnom doprinosu koralnih grebena u održavanju ekosistema planete.

Izvor fotografije: Warner Bros

U filmu pratimo nevjerovatno putovanje Salme Šeker, slobodnog ronioca iz Saudijske Arabije, dok istražuje revolucionarni rad naučnika u Red Sea Global i Univerzitetu Kralja Abdulaha za nauku i tehnologiju (KAUST). Fokus je na nedovoljno istraženim grebenima duž obale Crvenog mora u Saudijskoj Arabiji.

Film je nastao u produkciji Park Village, kompanije koja je osvojila BAFTA nagradu, a u režiji britanskog režisera, Ijana Derija, nominovanog za Emi i BAFTA nagrade.