Novi dizajn i teme za Skype

Skype dobija novi dizajn i teme, ali će takođe postati brži i pouzdaniji. Nove opcije će uskoro biti dostupne svim korisnicima ove aplikacije.

Ako je vjerovati kompaniji Microsoft, Skype će uskoro doživjeti makeover u skladu sa željama samih korisnika.

Time će aplikacija koju upotrebljavamo već dvije decenije postati „brža, pouzdanija i dobiće mnogo savremeniji izgled“. Tako se navodi u zvaničnom saopštenju kompanije.

Cilj je da se komunikacija putem Skype-a olakša i učini što ugodnijom. Glavnu ulogu u poboljšanju korisničkog iskustva imaće redizajn elemenata interfejsa.

Od sada će svi učesnici video-sastanka biti jednako vidljivi na glavnom ekranu uz optimalno prilagođen grid. To ranije nije bio slučaj za prisutne koji tokom sastanka nisu dijelili video.

Novi dizajn i teme za Skype

Teme, koje podrazumijevaju mogućnost promjene boje chat-a i druge „kozmetička“ poboljšanja, olakšaće navigaciju i uopšte prilagođavanje aplikacije ukusu korisnika.

Predstavnici kompanije Microsoft koji su intenzivno radili na uvođenju ovih promjena naglašavaju da to što Skype dobija novi dizajn ne znači da se nije vodilo računa i o drugim bitnim stavkama.

Zato su se usredotočili i na brzinu aplikacije kako na desktopu tako i na Androidu. Ukoliko korisnik/ca ima slabiju internet konekciju, tu su opcije isključivanja videa i sakrivanja učesnika koji dijele samo zvuk.

Pored svega navedenog, Skype dobija jednu „inovaciju“ – animirane pozadine, ali i opciju „zajedno“, mogućnost snimanja sastanaka, titlove i mnoge druge izmjene. A evo i kako će neke od njih izgledati.

Skype dobija novi dizajn i temeSkype dobija novi dizajn i teme