Motorola sprema lansiranje novog uređaja srednjeg ranga

Motorola se, po svemu sudeći, sprema za lansiranje novog uređaja u srednjoj kategoriji mobilnih telefona.

U pitanju je Moto 23 koji se spominje na različitim veb lokacijama za sertifikaciju, ali ne otkriva previše o sebi. Međutim ovih dana Moto 23 se pojavio u renderima visoke rezolucije koji ne ostavljaju mnogo dilema u pogledu dizajna.

Po onome što vidimo telefon će biti dostupan u tri boje (plava, siva i bijela) i imati pomalo kockast dizajn, ali sa zaobljenim uglovima. Vidi se da se na prednjoj strani telefona u rupici na vrhu ekrana nalazi kružić za selfi kameru, a na zadnjoj strani telefona tri senzora kamere.

Izvor/tipster koji je objavio detalje o pomenutim kamerama navodi da će Moto G23 imati glavnu kameru od 50 MP sa Quad-Bayer filterom. Tu je ultraširoka kamera od 5 MP i makro kamera od 2 MP. Selfi kamera na prednjoj strani ima 16 MP.

Neke druge specifikacije za Moto G23 o kojima se priča uključuju 6,5-inčni IPS, HD+ (1600 x 720) ekran sa brzinom osvježavanja od 90 Hz, MediaTek Helio G85 čipset i bateriju od 5.000 mAh sa brzim punjenjem od 30W.

Još uvijek su nejasni podaci o memorijskim opcijama, ali ako je vjerovati onome što se priča, postojaće, skoro sigurno, model od 4 GB RAM-a i 128 GB memorije za skladištenje, a taj model će se u Evropi prodavati po cijeni od 199 evra.