Huawei Watch Ultimate mogu koristiti i profesionalni ronioci 

Pametni sat Huawei Watch Ultimate, koji je kompanija nedavno predstavila, nudi dug vijek trajanja i impresivnu zaštitu od vode.

Kako navode iz Huawei-ja, zahvaljujući bateriji kapaciteta 530 mAh, ovaj atraktivni sat može da radi čak 14 dana sa samo jednim punjenjem. Naravno, ukoliko ga koristite aktivno, vrijeme trajanja baterije će se smanjiti, ali na osam dana, što je i dalje jako dobro.

Uređaj dolazi sa Qi bežičnim punjenjem, što znači da ga je moguće puniti bilo kojim bežičnim punjačem. Dovoljno je reći da se baterija bežično potpuno napuni za samo sat vremena, nakon čega je ponovo spreman da radi u svim uslovima, čak i pod vodom.

Pomenuli smo njegovu nevjerovatno moćnu zaštitu od vode, toliko moćnu da ovaj sat mogu da nose i profesionalni ronioci koji se spuštaju do 110 metara dubine. Naime, opremljen je sa 16 posebnih struktura zahvaljujući kojima može izdržati pritisak vode na velikim dubinama. U tim uslovima sat može da izdrži 24 časa.

Huawei Watch Ultimate posjeduje 1,5-inčni LTPO AMOLED ekran, brzine osvježavanja od 1 Hz do 60 Hz, preko kojeg se nalazi safirno zaštitno staklo. Između ostalog, posjeduje senzore za mjerenje kiseonika u krvi, pulsa, nivoa stresa, EKG… Zanimljivo je da ima i Expedition Mode, namijenjen planinarima, koji sprečava da se izgubite.

Pametni sat Huawei Watch Ultimate u Evropi će u prodaju biti pušten 3. aprila, u dvije varijante – Expedition Black, sa gumenom narukvicom i Voyage Blue, kod kojeg je narukvica metalna. Još uvijek nije poznato koliko će koštati na evropskom tržištu, ali bi trebalo da cijena bude blizu one u Kini, gdje prvi košta oko 880 dolara, a drugi oko 1.025 dolara.

Brojne Huawei uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.