Google Maps će pokazivati i cijenu putarina

Potvrda da će aplikacija Maps pokazivati cijenu putarina stiže nam od zaposlenika kompanije Google koji su zaduženi za razvoj ove opcije

Google Maps će pokazivati i cijenu putarina kako bi bio još korisniji za sve ljubitelje ove aplikacije. A od nove funkcije imaće korist i sve firme koje se u njoj oglašavaju.

Sudeći prema poruci koju su primili članovi tima koji rade na inkorporiranju prikaza cijena, Google Maps će nam nuditi informacije o cijenama na putevima, mostovima, kao i drugim potencijalno visokim nametima na vašoj ruti.

Cijene, a možda i ukupni iznosi, biće prikazani duž rute vožnje prije nego što je korisnik/ca odabere. Time će im se omogućiti da odaberu najbolje za sebe: uštedu vremena ili uštedu novca.

Google Maps trenutno prikazuje puteve na kojima se plaća putarina, kako na opštoj karti tako i na navigacijskim rutama.

Pretpostavlja se da Google opciju prikaza cijena zapravo preuzima iz aplikacije Waze. Riječ je o aplikaciji za mapiranje koju je kompanija kupila još 2013.

Nova funkcija stiže na Google Maps nakon već najavljenih mnogobrojnih dodataka prije samo nekoliko mjeseci. 

Nadamo se da će Google Maps biti uskoro ažuriran. To će biti velika pomoć za svakoga ko bi rado zaobišao skupe regionalne i evropske puteve.