Threads bilježi odlične rezultate

One koji su sumnjali da je pokretanje Threads-a loš potez Meta-e “razoružaće” informacije koje je saopštio Mark Zuckerberg – popularnost ove društvene mreže konstantno raste.

Threads raste stabilnim tempom, te je u aprilu imao više od 150 miliona aktivnih korisnika mjesečno, što je sjajan napredak u odnosu na februar, kada je bilježio 130 miliona aktivnih korisnika.

To je naveo Mark Zuckerberg tokom razgovora o zaradi u prvom kvartalu 2024. godine.

Ova mreža postoji kraće od godinu dana, tako da je rast njene popularnosti impresivan, ako uzmemo u obzir konkurenciju. Iako se u početku spekulisalo da će Threads postati alternative Twiter-u/X-u, to se nije desilo.

Šef Instagram-a Adam Mosseri rekao je ranije da Threads neće “pojačati vijesti na platformi”.

Podsjećamo, aplikacija je zabilježila više od 100 miliona preuzimanja u prvoj sedmici postojanja, što se kasnije promijenilo, u negativnom smislu. Ipak, posljednjih mjeseci bilježi konzistentan rast, te Zuckerberg s razlogom vjeruje da bi Threads mogao postati nova Meta-ina aplikacija sa milijardu korisnika.

Threads je nedavno pokrenuo i testnu opciju koja korisnicima omogućava automatsko arhiviranje postova nakon određenog vremena. Takođe, korisnici mogu arhivirati ili poništiti arhiviranje pojedinačnih postova i učiniti ih javnim.