Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih dokumentaraca do kultog filma Majkla Mana, i ove nedjelje izdvojil smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, HBO, Najduži vikend u 21.40 (pozicija kanala 350)

Troje nepovezane braće i sestara ponovno žive pod istim krovom nakon što se otac koji ih je napustio vratio u njihove živote. Svako mora odlučiti da li je ponovno okupljanje u njihovom najboljem interesu. Kad susret pokaže da su njihovi strahovi tačni i da njihov otac ne može popraviti štetu koju je ostavio za sobom, shvataju da su jedno drugom najveća nada.

Utorak, National Geographic, Svjedoci: Dan D u 21.00 (pozicija kanala 401)

Uz rijetko viđenu arhivu, rekonstrukcije i pisane izvještaje očevidaca, ovo je Dan D kako ga još niste vidjeli. Savezničke pripreme počele su već 1942. godine, a komandant operacije bio je američki general Dwight D. Eisenhower. Uz intenzivne pripreme, jedan od ključnih dijelova za uspjeh operacije bile su i vremenske prilike, veličina, položaj i svjetlost mjeseca te plima i oseka. Vrijeme je trebalo biti mirno, mjesec napola pun kako bi padobranci mogli sletjeti, te oseka koja bi lagano išla prema plimi kako bi se vidjele barikade i mine na plažama. Međutim, na planirani datum, koji je bio 5. aprila, vremenske prilike nisu išle na ruku savezničkim snagama te je invazija odgođena…

Srijeda, 24 Kitchen, Bliski istok s Nigelom Slaterom u 20.00 (pozicija kanala 505)

Nigel započinje svoje putovanje u Bejrutu (Liban) pred kraj Ramazana pa je pozvan da proslavi Eid s lokalnom familijom. Zatim putuje na jug u Nabatie te na istok u dolinu Beqaa.

Četvrtak, DOX TV, Velike inženjerske greške u 20.12 (pozicija kanala 405)

Ljudi se bave gradnjom duže od 10.000 godina, pa ipak, svake godine slušamo nove priče o graditeljskim greškama iz cijelog svijeta. Emisija Velike inženjerske greške ispituje sve njih, od onih nezamislivih do suludih, kako bismo pokazali epske neuspjehe i granične slučajeve o kojima inženjeri radije ne bi pričali. Uz pomoć dizajnerskih timova, svjedoka i niza stručnjaka, analiziramo šta je to pošlo po zlu u slučaju svih propalih zgrada, istražujemo zbog čega su ostale zataškane i otkrivamo kako inženjeri danas pokušavaju da ih poprave.

U petoj sezoni, između ostalih, istražujemo šta je uzrok pada ogromnog krana u Njujorku i ispitujemo obrušavanje skela na gradilištu mosta u Španiji.

Petak, Superstar Poroci Miamija u 17.05 (pozicija kanala 006)

Kada detektive Ricarda Tubbsa (Jamie Foxx) i Sonnyja Crocketta (Colin Farrell) zamole da istraže brutalna ubistva dvojice federalnih agenata, nađu se uvučeni u zavodljiv i ubojit svijet trgovaca drogom. Scenarista i režiser Michael Mann u ovom nastavku kultnog trilera obnavlja revolucionarnu televizijsku kriminalističku seriju koju je kreirao u 1980-ih.