Pregledali smo sedmični program za vas

Ovog ponedjeljka donosimo nove preporuke iz sedmičnog programa, a ovaj put smo izdvojili kulinarski te sadržaj za najmlađe, ali i sjajne serije, igrane i dokumentarne filmove:

Ponedjeljak, 24 Kitchen, Džejmi Oliver: Zajedno u 13.00 (pozicija kanala 505)

Jedan od najpoznatijih šefova kuhinje na malim ekranima, legendarni Džejmi Oliver, po običaju, priprema senzacionalnu hranu za posebne prilike, a misija u novoj emisiji biće mu da naša okupljanja, posle duže pauze, budu, zaista, posebna. U novom serijalu predstavlja nam njegove tri omiljene stvari u životu – porodicu, prijatelje i hranu. U svakoj epizodi, Džejmi poziva gledaoce u svoju kuhinju i priprema ukusnu hranu za druženje. Jela su nevjerovatno jednostavna i zadovoljiće ukuse svih gostiju, a kuvar neće morati da provede cijelo veče u kuhinji, nego će imati dovoljno vremena za druženje.

Utorak, Minimax, Obdanište za superheroja Stena Lija u 19.00 (pozicija kanala 204)

Velika moć podrazumijeva i veliki haos! Školski dan u vrtiću superheroja vrlo je sličan danu u bilo kojem drugom vrtiću, osim što ovih šest nevjerovatnih đaka imaju jednu tajnu – oni su superheroji! Sve je počelo prije pet godina kada se Arnold Armstrong posljednji put suočio sa svojim velikim neprijateljem, zlim Doktorom Superiorom, koji mu je uzeo svu moć. Niko nije mogao ni pretpostaviti da će tokom bitke super-energetske čestice slučajno pasti na grupu male djece. Sada su ta djeca đaci u osnovnoj školi Grinvil koji, uz pomoć Arnolda Armstronga, moraju da nauče kako da kontrolišu svoje moći dok se upuštaju u super avanture! Misija Arnolda Armstronga je da ih obuči da bezbjedno koriste svoje super-moći, bez uništavanja škole ili otkrivanja identiteta.

Srijeda, FOX Crime, Ubistveni kod: San Francisko u 22.00 (pozicija kanala 306)

Uzbudljiva kostimirana britanska krimi-drama „Ubistveni kod“se na kanal FOX crime vraća nakon dvije sezone. „Ubistveni kod: San Francisko“ donosi osam epizoda u svijetu „razbijanja“ tajnih šifara, misterija i najstrašnijih zločina u nastavku koji nas vodi u Ameriku. Serijal prati dvije junakinje iz originalne serije, Mili (Rejčel Sterling) i Džin (Džuli Grejam), na njihovom putovanju u San Francisko gdje ih je odveo naizgled isti slučaj kao onaj u kom je 1942. život izgubila njihova prijateljica i koleginica Kler Hopkins. Ovo ubistvo otkriva nove neriješene slučajeve u čijem rješavanju im pomažu razbijači šifara Ajris (Kristal Balint) i Hejli (Šanel Peloso). Uz pomoć jedinstvenih vještina i znanja, četiri žene rješavaju složene misterije, koje zbunjuju lokalnu policiju.

Četvrtak, National Geographic, Istraživanje okenaskih olupina u 22.00 (pozicija kanala 401)

Morske dubine čuvaju tajne stare koliko je stara i naša planeta. U ovom dokumentarnom serijalu otkrivamo kako su izgledali posljednji trenuci posada čiji su brodovi doživjeli tragedije na otvorenom moru. Ronioci, istraživači i arheolozi, potpomognuti najmodernijom tehnologijom, spuštaju se na morsko dno i kroz 10 jednočasovnih epizoda rekonstruišu događaje koji su doveli do brodoloma. Uz pomoć kompjuterske grafike, dio po dio sklapaju djeliće slagalice tragajući za uzrocima nesreće. U toj misiji veliku pomoć imaju i u iskazima preživjelih ili njihovih potomaka, koji svojim svjedočenjima razotkrivaju ljudsku stranu svake od 10 priča pojedinačno.

Nedjelja, HBO, Amonit u 20.00 (pozicija kanala 350)

Hvaljena, ali zanemarena lovkinja na fosile Mary Anning (Kate Winslet) 1840-ih u Engleskoj radi sama na vrletnoj južnoj obali. S danima slavnih otkrića iza sebe, sada traži uobičajene fosile koje bi prodala turistima kako bi izdržavala sebe i bolesnu majku. Kada joj bogati posjetilac povjeri brigu o svojoj supruzi Charlotte Murchison (Saoirse Ronan), ona prihvata njegovu ponudu. Ponosna i nemilosrdno strastvena zbog svog rada, Mary se u početku sukobljava sa svojom nepoželjnom gošćom, ali uprkos jazu između njihove društvene klase i karaktera, među njima se počinje razvijati snažna veza, prisiljavajući dvije žene da utvrde pravu prirodu svoje veze.