Pregledali smo sedmični program za vas

Odlične igrane i dokumentarne filmove, ali i serije i gastro priče vam preporučujemo i ovog ponedjeljka, kada ste navikli da za vas pregledamo sedmični program!

Ponedjeljak, DOX TV, Ja, talac u 21.03 (pozicija kanala 405)

Ova serija donosi ispovjesti osoba koje su preživjele situacije kidnapovanja. Zahvaljujući isključivo sreći, oni su poživjeli da ispričaju priču o svom preživljavanju. U svakoj epizodi su prikazani razgovori s nekim od njih, dok do detalja otkrivaju kako su se osjećali u tim sekundama, minutima, satima i danima. Ove emotivno nabijene perspektive se prepliću s pričama onih koji su došli da im pomognu; od policije i vatrogasaca, do ekipa specijalaca.

Utorak, FOX, Clarice u 22.00 (pozicija kanala 328)

Psihološka horor serija smještena je godinu dana nakon događaja iz filma “Kad jaganjci utihnu” i prati FBI agenticu Clarice Starling (Rebecca Breeds) i njen povratak na teren nakon stravičnih događaja iz filma. Gledaoci će spoznati njenu kompleksnu psihu, koja je posljedica problematičnog djetinjstva, a koja će joj dati snage da pronađe svoj glas dok radi u muškom svijetu te istovremeno pobjegne od porodičnih tajni koje su je proganjale cijeli život.

Petak, 24 Kitchen, Jamie kuva u Italiji u 21.00 (pozicija kanala 505)

Jamie Oliver vas ovaj put vod u Italiju! U ovoj emisiji o hrani i putovanju, on odlazi u potragu za najboljim kućnim kuvarima Italije, kako bi nam pokazao najljepše obroke koje možemo da spremimo u sopstvenom domu. Jamie upoznaje zvijezde italijanske kuhinje, tamošnje majke i bake koje su usavršile recepte prenošene s koljena na koljeno, nastojeći da doda svoj pečat nekim od najukusnijih italijanskih jela.

Subota, CineStar TV, Čudo u 18.55 (pozicija kanala 305)

Zasnovano na bestseleru “New York Timesa”, “Čudo” je čudnovati inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nije mogao pohađati školu, s 10 godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja.

Nedjelja, HBO, Tenet u 20.00 (pozicija kanala 350)

John David Washington glavni je protagonist novog Sci-Fi akcijskog spektakla Christophera Nolana. Naoružan samo jednom, naslovnom riječju i boreći se za opstanak cijelog svijeta, glavni junak priče se kroz polumračni svijet međunarodne špijunaže upušta u misiju koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vrijeme.