Pregledali smo sedmični program za vas

Za vas smo izdvojili neke od najzanimljivijih sadržaja iz bogate ponude m:tel IPTV.

Ponedjeljak, DOX TV, Cijena rata u 22.53 (pozicija kanala 405)

Uzbudljiva dokumentarna serija koja pokazuje šta je prava cijena ratovanja. Od ekonomskih do ekoloških cijena, od društvenog do individualnog uticaja, ova fascinantna šestodijelna serija kroz prizmu forenzike posmatra mehanizam rata i otkriva kolika je cijena i ko je zaista plaća, kada vođe izaberu sukob umjesto mira. Kombinujući dramatične reakcije i arhivske snimke sa zanimljivim razgovorima i najsavremenijom animacijom, svaka epizoda istražuje, preispituje i razotkriva različite sukobe.

Utorak, HBO 2, Gučijevi u 19.00 (pozicija kanala 351)

Film se vrti oko bračnog para koji je sedamdesetih i osamdesetih godina punio redove italijanske štampe. Lady Gaga glumila je Patriziju Reggiani, Italijanku koja se 1972. godine udala za Maurizzija Guccia (kojeg tumači Adam Driver), unuka osnivača kuće Gucci te na kraju naručila njegovo ubistvo. Kontroverzna priča snimljena je pod rediteljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, ubijen na putu prema svojoj kancelariji.

Srijeda, Fox Crime, Memento u 23.05 (pozicija kanala 307)

Triler s osvetom kao glavnim motivom dobio je novu dimenziju u filmu Memento, intrigantnoj priči o čovjeku koji ima problem sa pamćenjem i koji juri ubicu u čiji identitet nikako ne može da bude siguran. Film režisera Christophera Nolana (Insomnia), osvojio je publiku širom svijeta jer je stvorio svijet u kojem baš niko ne zna ko povlači koje poteze… sve dok se ono što je izgledalo istinito potpuno ne okrene na drugu stranu.

Petak, National Geographic, Isušivanje potopljenoga piratskog grada u 16.00 (pozicija kanala 401)

Pod vodom luke u Kingstonu u Jamajki nalaze se ruševine najvećeg piratskog grada u istoriji Port Royala. Poznat je kao najizopačeniji grad na svijetu, a 1692. uništili su ga zemljotres i cunami. Dr. Jon Henderson prvi će put pregledati čitav grad.

Subota, 24Kitchen, Roštilji Toma Kerridgea u 19.00 (pozicija kanala 505)

Tom Kerridge pokazuje kako se roštilj može koristiti za neka od najboljih jela koje ćete ikada probati. Korak po korak, vidjećemo kako se na roštilju priprema nevjerovatan goveđi odrezak s rebrima, te krompir na uglju s umakom od plavog sira.