Photoshop zahvaljujući AI dobija mnoge nove mogućnosti

Adobe je najavio nadogradnju svog Firefly Image Foundation modela, sada u verziji 3, što donosi revolucionarne promjene za korisnike Adobe Photoshop-a. Ova nova verzija obećava da će unaprijediti proces generisanja slika zasnovan na vještačkoj inteligenciji, otvarajući vrata kreativnosti i kontroli na potpuno novi nivo.

Jedna od ključnih novina je proširenje funkcije “generativnog popunjavanja” (Generative Fill), koja će sada dobiti dodatne mogućnosti kao što su generisanje pozadine, sličnih slika, poboljšanje detalja i mnogo toga. Nova verzija modela Firefly Image 3 donosi značajna unapređenja u kvalitetu, razumijevanju upita i raznolikosti slika, što omogućava bržu kreativnu ekspresiju i realizaciju ideja.

Adobe ističe da je Firefly Image 3 treniran na licenciranom i javno dostupnom sadržaju, kako bi generisao sadržaj za komercijalnu upotrebu bez kršenja autorskih prava i intelektualne svojine. To pruža korisnicima zaštitu od odgovornosti za generisani sadržaj, čineći ga bezbjednim za komercijalnu upotrebu.

Pored toga, nova beta funkcija “Generate Image” u Adobe Photoshopu omogućava generisanje slika iz teksta, što je veliki korak naprijed u odnosu na prethodne funkcionalnosti poput Generative Fill i Generative Expand. Ova funkcija, pokretana vještačkom inteligencijom, omogućava kreiranje slika iz nule, donoseći potpuno novi nivo kreativnosti i mogućnosti korisnicima Photoshop-a.

Uz nadogradnju na novu verziju AI modela, funkcionalnost Generative Fill dobija dodatne opcije kao što su Reference Image za kontrolu generativnih izlaza, Generate Background za brzo uređivanje pozadina, Generate Similar za kreiranje varijacija slika i Enhance Detail za poboljšanje oštrine i jasnoće postojećih slika. Ove nove mogućnosti omogućavaju korisnicima da još više unaprijede svoje radove i lakše postignu željene rezultate.