Meta testira unakrsno objavljivanje fotografija sa Instagram-a na Threads

Američka kompanija Meta testira unakrsno objavljivanje sadržaja sa Instagram-a na Threads.

Kompanija je potvrdila da testira novu opciju koja će omogućiti korisnicima Instagram-a da unakrsno objavljuju sadržaje i na mreži Threads. To će im omogućiti da budu aktivniji u Meta-inoj aplikaciji koja podsjeća na X.

Korisnici Instagram-a kojima je ova mogućnost dostupna sada mogu aktivirati unakrsno objavljivanje na toj mreži, koje se može odnositi na sve objave ili na svako pojedinačno ažuriranje. Na primjer, opcija još nije dostupna za Reels.

Meta je potvrdila da provodi globalni test nove funkcije, pri čemu odabrani korisnici mogu pristupiti ovoj opciji u svojim Instagram postavkama.

Meta je, takođe, dodala mogućnost unakrsnog objavljivanja sa Facebook-a na Threads još u februaru, tako da je unakrsno objavljivanje na Instagram-u već bilo očekivano, s obzirom na dosadašnju praksu Meta-e da olakšava usmjeravanje sadržaja među svojim aplikacijama.

Unakrsno objavljivanje sadržaja na različitim aplikacijama praktično je jer štedi vrijeme, odnosno omogućava da sa manje uloženog truda budete angažovani na svim mrežama, a korisno je i za platforme jer ste aktivniji.

Podsjećamo, Threads trenutno ima oko 150 miliona korisnika, što je ozbiljna brojka, tako da u budućnosti možemo očekivati još mnogo novina i unapređenja u vezi sa ovom mrežom.