m:tel Roming opcije za nesmetanu komunikaciju u inostranstvu

Ostanite povezani dok putujete

Planirate putovanje? Osim pripreme važnih dokumenata, odjeće i ostalog, razmislite i o tome kako ćete koristiti internet na svom telefonu u inostranstvu.

m:tel nudi posebne roming opcije za korišćenje interneta dok ste u inostranstvu bez visokih troškova.

Šta su Roming opcije za internet?

Kada putujete, možda će Vam trebati telefon za navigaciju, provjeru elektronske pošte ili korišćenje aplikacija. Roming opcija je poseban paket koji kupujete prije putovanja, a koji Vam omogućava da koristite internet na svom telefonu po povoljnijim uslovima i bez dodatnih troškova.

Koliko to košta?

Većina tarifnih opcija koje m:tel nudi traju 10 dana, po cijeni od 10KM za 1GB ili 2GB mobilnog interneta. Tarifne opcije se razlikuju po zemljama, a ako Vam treba više interneta, možete ih kupiti i više puta.

Kako da provjerim da li je moj telefon spreman za roming?

Najlakše je da pozovete m:tel korisničku službu na besplatan broj 0800 50 000. Takođe, važno je napomenuti da za korišćenje interneta u mnogim zemljama trebate imati 4G karticu u telefonu. Prije putovanja obavezno provjerite da li je vaša kartica 4G (USIM) i omogućite opciju za roming podatke u podešavanjima telefona. Dobro je provjeriti i podešavanje mobilnih pristupnih tačaka – APN-ova. Za postpaid korisnike treba stajati mtelsmart, a za prepaid i Kombinuj korisnike treba stajati mtelfrend.

Kako ću znati da sam uspješno aktivirao roming opciju?

Prilikom aktivacije tarifne opcije, obavezno provjerite da li Vam je stigao SMS potvrde o kupovini. U SMS-u pored informacija o trajanju, dobićete i informacije koje partnerske mreže treba da izaberete u inostranstvu.

Kako da aktiviram tarifne opcije i provjerim koliko interneta sam potrošio?

Sve tarifne opcije možete aktivirati putem interneta ili pozivom broja *100# za USSD meni. Preporučuje se aktivacija putem interneta jer je jednostavnija. Možete posjetiti web stranicu mtel.ba ili koristiti m:tel aplikacije na svom telefonu (m:go ili Moj m:tel). Aplikacije su najbolje jer putem njih možete lako provjeriti stanje ili aktivirati dodatne ponude Posebno za tebe.

Kako da aktiviram roming opcije putem mtel.ba web sajta?

Na sajtu su roming opcije kategorisane po vrsti usluge. Pronađite svoju uslugu, unesite broj telefona i SMS-om će stići kod potvrde za aktivaciju.

U kojim zemljama mogu koristiti ove opcije?

Na raspolaganju su vam: Hrvatska, Slovenija, Italija, Turska, Švajcarska, Češka, Slovačka, Poljska, Rumunija, Španija, Portugal, Austrija, Njemačka, Grčka, Mađarska. Tu su i zemlje Zapadnog Balkana, ako Vam treba dodatni internet pored onog koji imate uključen u bonusu koji imate u m:tel mreži.

Kako mogu tražiti pomoć u vezi rominga dok sam u inostranstvu?

Ukoliko ste u romingu, možete pozvati m:tel i informisati se o bilo kojem pitanju. Broj korisničke službe je  +387 66 10 10 10, a tarifiranje ovog poziva obračunavaće se u skladu sa važećim cjenovnikom za konkretnu zemlju i operatera.

Više informacija pronađite na www.mtel.ba ili na broj telefona 0800 50 000.