“Južni vetar – Ubrzanje” premijerno u BiH

Rezervišite svoje mjesto u bioskopima za nastavak filma „Južni vetar“!

Nastavak popularnog filmskog ostvarenja reditelja Miloša Avramovića, „Južni vetar – Ubrzanje“, svoje svečane premijere kojima će prisustvovati glumci i ekipe filma će u BiH doživjeti 10. novembra u bioskopu CineStar Banjaluka i 11. novembra u CineStar-u Sarajevo.
Takođe, 11. novembra će ovaj film biti premijerno prikazan i u bioskopima ostalih bh. gradova.
Prvi dio pod nazivom „Južni vetar“ bio je najgledaniji film u regiji u prethodne dvije decenije, a kako bi i njegov nastavak ostvario takav rezultat, iza „Ubrzanja“ su stale produkcije „Režim“ i „Telekom Srbija“, upravo kako bi se nivo produkcije podigao na svjetski nivo, a u koprodukciji sa Archangel Digital Studios, Film District, Archangel Studios i Telefilm.

Projekat snimanja ovog nastavka realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i Telekoma Srbija, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s vjerskim zajednicama AP Vojvodina, Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC, kao i Opštine Knjaževac, Doma kulture Knjaževac, Grada Kastav, Hrvatska.

Sudeći po utiscima gledalaca sa premijere u Srbiji, film „Južni vetar 2“ ima potencijal da doživi ogroman uspjeh i postane regionalni hit, upravo kao i njegov prvi dio.