Dokumentarni serijali „Najbolji Superautomobili ” i „Drugi svetski rat: Tajne iz vazduha”

Premijere na NATIONAL GEOGRAPHIC kanalu

„Aston Martin”, „Ferari”, „Bentli”, „Lamborgini” i „Porše” bili su samo neki od brendova automobilske industrije, čiji su se modeli našli na listi prve sezone dokumentarnog serijala „Najbolji Superautomobili”.

Novih šest epizoda druge sezone stiže 8. septembra, a u emisiji, koja će se emitovati petkom u 22.00 časa, vidјećemo šest novih sjajnih automobila koji su nevjerovatna mješavina dizajna i nauke. Poznato je da se ovaj dokumentarac bavi onim što se nalazi ispod karoserije auto-zvijeri, ali i njihovim konceptom dok su još u fazi ideje na radnoj tabli eksperata koji daju život ovim mašinama.

Izvor fotografije: Tailor PR

U nastavku serijala otkrivamo na koji način ekološki zakoni i nove tehnologije mijenjaju pravila u proizvodnji automobila visokih performansi. Da li prilagođavajući se novim zahtjevima tržišta, nametnutim zelenom politikom autoindustrija, snosi gubitke, i da li legendarni automobili trpe velike promjene, ili ih upravo ovakvi zahtjevi čine novim tehnoloških čudima zbog kojih kupcima postaju još vrijedniji?

Poznate kompanije da bi opstale moraju da pronađu dobitnu kombinaciju dizajna i naučnih dostignuća, spojivši ih u novu generaciju zelenih superautomobila.

Nataša Bilson, poznata arheološkinja, autorka i voditeljka mnogobrojnih emisija inspirisanih arheološkim istraživanjima na kojima je radila u Velikoj Britaniji i SAD, ovog puta upušta se u novu avanturu i donosi nam „Drugi svjetski rat: Tajne iz vazduha”. Riječ je o šestodiјelnom dokumentarnom serijalu, koji će se emitovati od 19. septembra, utorkom u 21.00 časa.

Izvor fotografije: Tailor PR

Bilsonova nas kroz šest jednočasovnih epizoda vodi u „prelet” iznad najpoznatijih ratišta Drugog svjetskog rata, otkrivajući nam tajne koje su ljudskom oku mogle biti vidljive samo iz ptičje perspektive.

Kamere serijala, koji je iz Natašine kreativne radionice izašao 2022, lete iznad poznate istorijske lokacije, poput bitke u Dankerku i iskrcavanja u Normandiji, nudeći nam potpuno novi pogled na sve ono što smo o ovim čuvenim bitkama učili u istorijskim udžbenicima. Okom kamere tražimo sakrivene nacističke bunkere i izgubljene vojne brodove, a poseban doprinos emisiji daće arhivski snimci raznih lokacija iz ratne ere, koje ćemo porediti sa trenutnim stanjem na terenu. Da li su tragovi prošlosti i dalje vidljivi?