Apple upozorio kako ne treba puniti iPhone

Apple je nedavno izdao upozorenje korisnicima da izbjegavaju praksu punjenja svojih iPhone telefona ispod jastuka ili pokrivača. Ovaj tehnološki div savjetuje korisnicima da nikada ne spavaju na priključenom uređaju ili adapteru za napajanje, kao i da ih ne stavljaju ispod pokrivača ili tijela.

Glavni razlog za ovo upozorenje je mogućnost pregrijavanja uređaja u zatvorenom i slabo provjetrenom prostoru, što može rezultirati povredama ili oštećenjima.

Preporuka kompanije Apple je da se adapter za napajanje i bežični punjači koriste u dobro provjetrenom prostoru tokom punjenja. Ovo je posebno važno za korisnike sa fizičkim stanjima koja mogu uticati na njihovu sposobnost da detektuju ili osjete toplotu.

Pored rizika od pregrijavanja, Apple takođe upozorava korisnike na opasnosti produženog kontakta kože sa punjačem ili kablom za punjenje. Ovo može rezultirati nelagodnošću ili povredama, pa korisnici treba da izbjegavaju spavanje ili sjedenje na kablu za punjenje.

Kompanija ističe i opasnosti korištenja starih ili oštećenih kablova, kao i punjenja u vlažnim prostorijama, što može dovesti do požara, strujnog udara ili oštećenja uređaja. Preporučuje se korištenje kablova “Made for iPhone”, koji su u skladu sa međunarodnim bezbjednosnim standardima.

Upozorenje kompanije Apple naglašava važnost pravilnog postupanja prilikom punjenja iPhone telefona radi izbjegavanja ozbiljnih posljedica kao što su požar, strujni udar ili tjelesne povrede. Ovo upozorenje služi kao podsjetnik korisnicima da preispitaju svoje navike i promijene ih radi sopstvene bezbjednosti.