WhatsApp će obradovati korisnike Android uređaja

Inženjeri iz kompanije Meta ne prestaju sa radom na poboljšanju platforme WhatsApp. Nedavno smo objavili vijest da se radi na tome da se poruke mogu slati i kad nema mreže, a kompanija sada radi na bržem i jednostavnijem prenosu istorije razgovora između pametnih telefona koji rade na Androidu.

Podsjećamo, prošle godine omogućeno je prebacivanje podataka istorije sadržaja i poziva između Android i iPhone uređaja. Više neće biti potrebno stvaranje bezbjednosne kopije na Google Drive-u, jer će biti omogućeno prebacivanje podatka jednostavnim skeniranjem QR koda. Potrebno je prvo instalirati aplikaciju, skenirati QR kod i prebacivanje će moći da krene. Ova usluga će se nalazati na aplikaciji pod opcijom Podešavanja/Razgovori, u kojoj će se naći i ova dodatna opcija: Prenos razgovora na Android.

Naglašavamo da se na ovoj usluzi još uvijek radi i da mogućnost prenosa podataka na ovaj način još nije dostupna, te je dalje Google Drive jedini način prenos podataka sa uređaja na uređaj.

WhatsApp, takođe, najavljuje još jedan novitet koji je sada nedostupan čak i zaposlenima koji rade na platformi. Radi se mogućnosti da se zadrže poruke koje se same brišu. Ako se ovo ostvari i ova opcija zaživi onda će se poruke i razgovori koji se sami brišu moći skladištiti na mobilni uređaj.