WhatsApp omogućava da vratimo izbrisane poruke

Svima nam se bar jednom desilo da pošaljemo poruku pogrešnoj osobi ili da kliknemo “izbriši za mene” umjesto “izbriši za sve”. WhatsApp sada omogućava korisnicima da riješe te probleme.

Naime, kompanija je uvela mogućnost poništavanja opcije “Izbriši za mene” (Delete For Me). Nova opcija pod nazivom “Slučajno brisanje” (Accidental Delete) korisniku nudi prozor od pet sekundi kako bi mogao da poništi radnju brisanja poruke samo za sebe, zadrži poruku, ili je izbriše za sve.

Dakle, kada neko slučajno dodirne opciju “Izbriši za mene” u WhatsApp chatu, na dnu pored obavještenja o brisanju poruke pojaviće se poruka sa pitanjem da li želi da poništi tu radnju. Ova mogućnost je dostupna u pojedinačnim i grupnim razgovorima, na iPhone i Android uređajima.

Podsjećamo, brojni korisnici ove mreže odahnuli su 2017. godine kada je WhatsApp uveo mogućnost “Izbriši za sve”, kako bi korisnici mogli poništiti poruku upućenu slučajno. Ipak, ako korisnik umjesto toga klinke na “Izbriši za mene”, više nema povratka, bar nije bilo do sada.

Šuška se da ova mreža za razmjenu poruka u vlasništvu kompanije Meta radi na uvođenju još jedne korisne funkcije, a to je uređivanje poslatih poruka, što je već moguće na Viber-u. I ta opcija služi za ispravljanje grešaka, tako da će je korisnici sigurno s radošću dočekati kad god da se pojavi.