Samsung potvrdio datum objave Galaxy S23 serije

Iz kompanije Samsung konačno su potvrdili izlazak pametnih telefona Galaxy S23 serije. Dugo se nagađalo kad bi to moglo da se desi, a evo sada se pouzdano zna da će to biti 1. februara.

Naime, Samsung-ova firma iz Kolumbije objavila je na svom sajtu da će serija biti premijerno prikazana 1. februara 2023, čime je potvrdila brojne spekulacije. Ipak, uskoro su tu vijest uklonili sa svoje stranice, ali ostalo je upamćeno. Predstavljanje nove serija modela trebalo bi da se desi u sklopu Galaxy Unpacked manifestacije.

Ono što se zasigurno zna je to da ovu serija čine tri modela i to: Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra.

Zvaničnih informacija o modelima nije bilo, ali se sa fotografija koje su procurile u javnost može vidjeti da će telefoni biti dostupni u četiri različite boje.

Prva dva modela su iste veličine, položaj tipke za paljenje, kao i one za jačinu zvuka je identičan, tj. na gornjoj desnoj strani modela, oba posjeduju tri kamere na zadnjoj strani.

Ultra model izgleda nešto drugačije u odnosu na prethodnike jer na zadnjoj strani ima pet senzora. Očekuje se da će ove modele pokretati besprijekorni Snapdragon 8 gen 2 čipset.

Što se cijena tiče spekuliše se da će Galaxy S23 koštati 799 dolara, nešto skuplji će biti Galaxy S23+ i on bi trebao koštati 999 dolara, a za Galaxy S23 Ultra biće potrebno izdvojiti nešto veću sumu novca – 1.199 dolara.

Podsjećamo, vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.