Samsung angažovao dizajnera iz automobilske industrije

Hubert H. Lee, donedavni šef dizajna kineskog ogranka Mercedes-Benz-a, novi je šef dizajna u Samsung-u, što nagovještava promjene izgleda uređaja južnokorejskog tehnološkog giganta.

Vijest da je kompanija dobila ovakvo pojačanje snažno je odjeknula, jer su očekivanja korisnika od kompanije poznate po neprestanom pomjeranju granica izuzetno velika.

Iz Samsung-a je saopšteno da će ova važna pozicija šefa dizajna pripasti Hubertu H. Leeju, odnosno da će on voditi Mobile eXperience (MX) odjel koji stoji iza dizajnerskih rješenja nekih od Samsung-ovih najpopularnijih proizvoda, među kojima su Galaxy S smartfoni. Sama činjenica da je Lee vodio dizajnerske timove Mercedes-Benz China u Kini i Americi uliva povjerenje zaljubljenicima u proizvode južnokorejske kompanije.

Kako mediji prenose, svi već s nestrpljenjem iščekuju prve uređaje na kojima će se vidjeti Leejev “pečat”. S obzirom na brzinu razvoja modernih tehnologija, neće mnogo vremena proći do tada.

Samsung gotovo iz dana u dan daje povod medijima širom svijeta da izvještavaju o njihovim novim tehnologijama i uređajima. Podsjećamo, prošlog mjeseca objavljeno je da je Samsung-ovo odjeljenje za pametne telefone formiralo novi tim koji će razvijati čipove za njihove uređaje, da se više ne bi oslanjali na System LSI.

Između ostalog, kompaniji je pripala i prestižna SEAL nagrada za uspjehe u održivom poslovanju 2022. godine, i to za jedan vrlo zanimljiv projekat. Oni su uspjeli da od iskorištenih i odbačenih ribarskih mreža stvore reciklirani materijal za svoje Galaxy uređaje, izuzetnih performansi. Dakle, obim projekata na kojima Samsung radi mnogo je širi nego što “obični potrošač” može i da zamisli.

Vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.